Според Huawei след двойната идва тройна камера?

Samsung пък представи модул с две камери за по-евтини смартфони.

След появата на смартфоните с две камери на гърба някак не е трудно да предположим, че техният брой по всяка вероятност ще се увеличи. Първото такова устройство се очертава да е на Huawei (вероятно пак чрез колаборация с Leica) и ще е част от тяхната P-серия смартфони.

Редно е да се отбележи, че подобни слухове се въртят от месеци. Досега обаче някак не им се доверявахме много защото… някак е звучи твърде лесно просто да добавиш още една камера и да наречеш подобна информация особено прозрение.

Преди няколко дни обаче информация за задаващото се такова устройство от китайския производител се появи във Forbes. Там се говори за смартфон с три камери с обща резолюция от 40 мегапиксела и 5-кратно хибридно приближение. Предната камера пък ще е 24-мегапикселова.

Засега не се знае дали новият модел на компанията ще се казва P20 или P11 след като миналогодишният бе P10. Това обаче не е чак толкова важно…

Според цитирания източник новият модел ще по-компактен от Mate 10 Pro и ще е оборудван със същия чипсет – Kirin 970, предлагащ разшуирени възможности по отношение на изкуствения интелект. Операционната система, очаквано, ще е Android 8.1 Oreo.

Също така устройството трябва да преложи по-тънки рамки около дисплея, както и система от сензори за разпознаване на лица, подобна на Apple TrueDepth. Ще е налице и сензор за пръстови отпечатъци.


Според Huawei след двойната идва тройна камера?

© Александър Главчев, pcworld

Тенденцията по размножаване на камерите на гърбовете на устройствата изглежда ще става все по обхватна. Във вторник Samsung представи системата Isocell Dual, която ще се вгражда в продукти от начален и среден клас.

T.e. вече дори потребителите на евтини смартфони ще могат да се разват на ефекти като боке (размиване на фона).

Isocell Dual е готово за използване решение, което позволява на производителите да съкратят времето, необходимо за оптимизирането на сензорите и разработка на необходимите софтуерни алгоритми. Системата е съставена от един 13-мегапискелов и един 5-мегапикселов сензори или два 8-мегапикселови такива. Втората опция ще позводлява подобрена работа при ниска осветеност.

Засега не е ясно кои компании ще използват новата технология на корейците.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.