Google подкрепи инициативата за създаване на универсален стилус за всички устройства

Организацията „Инициативата за универсален стилус“ (Universal Stylus Initiative - USI) намери още един силен нов съюзник – Google. Сред другите поддръжници на идеята са гиганти като Intel и Lenovo. Организацията има за цел да разработи стандарт за стилуси и да одобри финалните характеристики. Създаденият от USI стилус ще работи с всяко едно устройство, приемащо стандарта. По този начин няма да се налага на потребителите да го конфигурират или настройват предварително, преди да го използват. Освен това дигиталната писалка ще запомня предишните настройки, дори при смяна на устройствата.

Организацията използва механизъм за двустранна комуникация (стилус към устройство и обратното), който може да управлява стилуса и да намалява честота му, за да предотврати взаимодействия. Механизмът позволява предпочитания (като цвят на мастилото и стил) да бъдат запазвани в настройките, както и съвместимите устройства да могат да разпознават конкретните настройки на стилуса. Освен това технологията предвижда възможност двама или повече потребители да могат да рисуват едновременно върху едно устройство.

Фактът, че Google се присъединява към проекта най-вероятно означава, че бъдещите тъчскрийн Chromebook и може би дори Pixel устройствата ще подкрепят стандарта. Ако това стане реалност, то потребителите ще могат да използват един дигитален химикал не само за различните устройства на Google, но също така за направените от Dell, Wacom и другите членове на организацията.

още по темата

Виртуалните клавиатури са на едно кликване разстояние

Сензори ще улавят движенията на пръстите, за да идентифицират символите.
15.08.2018 / 01:03
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.