Приложение на Google ще намери вашия картинен двойник

За най-добри резултати пуснете си брада.

Ако някога сте се чудили дали някъде имате картинен двойник, то сега вече съществува приложение на Google, което ще отговори на този въпрос. Последният ъпдейт на Arts & Culture позволява да се претърси огромна колекция от портрети, за да намери вашия картинен близнак. Вие трябва само да си направите селфи чрез приложението и да изберете опцията за разпознаване на образ. След това Arts & Culture ще покаже заедно вашата снимка и вашия картинен двойник с процент на съвпадение. Ако съберете кураж, имате възможност да споделите резултата в социалните мрежи.

Образите обаче не винаги си приличат. От публикуваните снимки на потребители става ясно, че системите за дълбочинно обучение като тези на Google се справят с откриването на съвпадения при конкретни детайли, но като цяло пропускат голямата картина.

Приложението Arts & Culture има и един друг недостатък – изглежда засега е ограничено само до територията на САЩ. Но според някои от потребителите е възможно да се получи достъп и в Европа чрез VPN.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.