Amazon ще създаде огледало за пробване на виртуални дрехи

Следващия ход на Amazon в света на модата може би ще бъде огледало, което ще показва как биха ви стояли дрехите, без да се налага реално да ги обличате. Компанията е получила патент именно за такава технология. Използвайки огледала, екрани, дисплеи, прожектори и камери, системата ще може да комбинира изображението на човек с виртуални образи и да представи отражение със смесена реалност, което показва потребителите на различни фонове и с виртуални тоалети.

Макар че Amazon се сблъсква с известна съпротива от установения моден свят, компанията пусна няколко продукта през последните години. Тя създаде своя собствена модна марка и своя услуга за пробване на дрехи у дома. Освен това Amazon разработи приложение, което да съветва потребителите кой тоалет е по-стилен и алгоритъм, който може да идентифицира модни тенденции и на база на тях да създава дизайн на дрехи. И разбира се, тук е мястото да се спомене и Echo Look – камера, която се контролира с глас и може да прави снимки и видео клипове на тоалетите и да ви насочва какво е по-добре да облечете. Технологията, описана в новия патент, изглежда като логично продължение на Echo Look. Също така още миналия октомври Amazon купи срартъп компанията Body Labs за 3D модел на човешкото тяло.

Патентът не е гаранция за продукт и от Amazon не са разкрили никакви планове за разработването му в технология. Но за компания, която иска да пробие в модните среди и чиято търговия на дребно определено ще спечели от това да позволи на потребителите да мерят виртуални дрехи, огледалото за смесена реалност е доста умен ход.

още по темата

L’Oreal и Facebook си партнират в проект за виртуално пробване на гримове

Опцията ще стартира с марки като NYX and Urban Decay.
10.08.2018 / 02:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.