Американски доставчик ще оставя на студено интернет пирати

Интернет доставчик в САЩ разпрати писмо, в което предупреждава клиентите си, че ще намалява скоростта на връзката и ще прекъсва предлагани от него допълнителни услуги, в случай че даденият човек се занимава с интернет пиратство. Една от въпросните услуги е дистанционно управление на отоплението. 

Клиентите на компанията Armstrong Zoom са над милион. Тя оперира в северни щати като Охайо и Пенсилвания, където ниските температури през зимата са нещо обичайно. Сред клиентите на доставчика са популярни т.нар. умни термостати, чрез които те могат управляват дистанционно отоплението в домовете си, като по този начин спестяват от сметките за електричество.

В посланието си от Armstrong Zoom посочват, че ще намаляват качеството на връзката им до минимум, което ще оказва влияние на услуги, свързани с тарифния план. Като примери директно се дават управлението на термостати и видеонаблюдението. 

Нарушителите ще бъдат откривани по жалби срещу определени IP адреси. Притежателите на авторски права могат да подават оплаквания до доставчиците на интернет свързаност. Последните не са задължени да реагират на всеки сигнал, но срещу регулярните нарушители ще се предприемат мeрки.

За възстановяването на услугите, “пиратите” ще трябва да отговарят на въпроси свързани с авторски права и да четат образователни материали по темата. При нови нарушения обаче мерките ще бъдат по-сурови, като може да се стигне до пълно прекратяване на услугите, предупреждават от Armstrong Zoom. Възстановяването ще е възможно след подписване на клетвена декларация, което означава, че при нов случай конкретният клиент ще трябва да плати глоба.

още по темата

91% от хората предпочитат да не плащат за съдържание, защото е прекалено скъпо

Интернет потребителите поголовно предпочитат да свалят пиратски филми, игри и софтуер
20.09.2019 / 03:41
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.