Курсът на Bitcoin временно се срина заради Bitcoin Cash

Огромен интерес към “новата” криптовалута Bitcon Cash (BCH) отчетоха от борсата Coinbase, след като там бе реализирана нейна пълна поддръжка. Ръстът бе толкова стремителен, че операциите бяха временно прекратени. Паралелно, курсът на “старата” Bitcoin (BTC) спадна с няколко хиляди долара.

Coinbase реализира възможности за изпращане, получаване, покупка и продажба на BCH. Освен това потребителите трябва да получат еквивалентно количество Bitcoin Cash на това с което са разполагали по време на отделянето на криптовалутата от Bitcoin на 1 август 2017 г. 

Поддръжката на BCH представляваше пускане на три книги за заявки на 19 декември в 16:00 ч. Американско тихоокеанско стандартно време (2:00 ч. българско време на 20 декември) в GDAX, първоначално в режим на ограничена функционалност. В 17:20 бе пусната възможност за обмен в долари (BCH-USD), а BCH-EUR и BCH-BTC продължаваха да са в режим Post only (забрана за реализиране на сделки). 

Съвсем скоро обаче операциите с BCH бяха прекратени заради силна волатилност на курсовете. Очаква се функционалността да бъде възстановена в 9:00 ч. тихоокеанско време на 20 декември (19:00 ч. българско време).

С пускането на поддръжката на BCH на Coinbase, курсът на BTC се срина 25%, до 14 хил. долара. Скоро след това обаче той отново отбеляза ръст и още същия ден достигна 19 хил. долара. 

Курсът на Bitcoin Cash пък отбеляза 50 на сто ръст, достигайки 3,3 хил. долара. Скоро след началото на поддръжката цената на виртуалните монети в Coinbase и GDAX достигна 8,5 хил. долара. Редно е да се отбележи обаче, че по същото време на други борси цената им бе около 3,5 хил. долара.

Също така е интересно да се подчертае, че курсът на BCH продължи на нараства въпреки прекратяването на операциите с криптовалутата. От TechCrunch коментираха, че е възможно да става въпрос за грешка.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.