Съосновател на Bitcoin.com продаде биткоините си

Емил Олденбург, един от основателите на сайта Bitcoin.com, обяви криптовалутата за рискова и “почти неизползваема”. В интервю за шведския технологичен сайт Breakit той споделя мнение, че това е една от най-рисковите инвестиции. В подкрепа на думите си Олденбург посочва 12-часовия период и високата такса, необходими за извършване на дадена тразнзакция.

Той отправя обвинения към хората управляващи “старата” биткойн (BTC) мрежа. “Те искат нещата да стоят по този начин. Те гледат на биткойн като дигитално злато и технически експеримент, вместо на нещо, което реално може да се използва.”

Припомняме, че през октомври от биткойн (BTC) се отцепи нова криптовалута, която се нарича Bitcoin Cach (BCH). Според съобщения в различни източници Олденбург е прехвърлил състоянието си именно в новата валута.

Bitcoin.com е един от най-големите сайтове, посветени на криптовалутата и предлага разнообразни услуги, свързани с нея. Според неговия съосновател обаче страницата постепенно се преориентира към Bitcoin Cach. 

Олденбург споделя мнение, че BCH има потенциала да се превърне във залута за ежедневна употреба.

Според него едно от предимствата на BCH се крие в размера на блоковете – 8 срещу 1 MB при “стария” BTC. Това води до по-ниски такси при танзакции.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.