Услуга за споделен добив на биткойн губи 64 млн. долара заради хакерска атака

Срещу тържище за копаене на криптовалута NiceHash е извършена хакерска атака, заради която са загубени десетки милиони долари. Словенската компания свързва „миньори“ - хората продаващи своите компютърни мощности - с хората, които имат желание да платят за тези мощности. От NiceHash отбелязаха, че са станали обект на „високопрофесионална атака“, която е включвала „сложно социално инженерство“. Организацията е загубила 4,700 биткойн или около 64 млн. долара.

NiceHash публикуваха съобщение в Reddit и на своя уебсайт, че преустановяват дейността си за следващите 24 часа, за да разследват инцидента. Те също така уточниха, че системата за плащания на компанията е била компрометирана и че си сътрудничат с властите при провеждането на разследването.

От компанията не разкриха повече подробности около атаката, но посъветваха потребителите да променят своите пароли в NiceHash и при другите услуги - много добър съвет сега, когато биткойн изглежда по-привлекателен за хакерите. Вече биткойн премина 15 хил. долара за монета, а само часове по-рано  достигна 14 хил. долара. Властите в някои държави предприемат сериозни мерки спрямо крипторалутите, с надеждата да получат по-голям контрол над виртуалните средства.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.