Още през агуст Агенцията за защита на околната среда в САЩ предположи, че скъпата версия на Tesla Model 3, която струва 44 000 долара, може да постигне пробег от 500 км с едно зареждане. Днес, агенцията официално потвърди тази спекулация - най-високата модификация на Model 3 има обхват от 310 мили, докато по-евтиния модел, който върви за 35 000 долара, може да се похвали едва с 220 мили или 350 км.

Тази новина прави Tesla Model 3 един от най-ефективните електромобили на пазара. За съжаление, проблемите на компанията с недостатъчни количества от този автомобил продължават. През последното фискално тримесечие Tesla са доставили едва 555 коли Model 3. Мъск и компания се надяват да скалират производството в началото на 2018-а и да предложат по 5000 автомобила седмично. Ако успеят да осигурят достатъчно бройки, Model 3 може да се превърне в първия достъпен и практичен електромобил, който да павира пътя за останалите големи автомобилни производители, който вече се яхат на вълната на електричеството.

По-рано през месеца Tesla представи и камионите си Semi, които трябва да конкурират дизеловите си прародители, както с пробег, така и със скорост и възможност за изкачване на големи наклони с постоянна скорост. На същото събитие Илон Мъск показа и новия Tesla Roadster, който предизвика фурор с невероятните си спецификации - ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и пробег от 1000 км се едно зареждане.