Tesla представи Roadster - 1000 км пробег и ускорение от 0-100 за 1,9 секунди

Революционният автомобил трябва да бъде "удар по колите с двигатели с вътрешно горение"


На специалната конференция Semi, на която Илон Мъск представи електрическите камиони на компанията, се появи и още един интересен "субект". Новият спортен кабриолет на Tesla със семплото име Roadster. Колата ще има невиждан досега пробег от 620 мили (1000 километра) - Илон даде пример с пътуване от Лос Анжелис до Сан Франциско, но за нас това е до морето и обратно без нужда от презареждане, което дори за автомобил с вътрешно горене е трудно постижимо, какво остава за електромобил. Това се постига с "огромен" пакет батерии - 200 kWh.

Що се отнася до бързина и ускорение, тези 200 киловатчаса дават доста добри цифри - ускорение от 0-100 км/ч за 1,9 секунди - това е непостижимо за съвременните суперавтомобили, които струват стотици хиляди (понякога и милиони) долари. Максималната скорост според Мъск ще бъде над 400 км/ч. 

Мъск нарича този автомобил "хардкор удар по бензиновите коли". Roadster трябва да се появи в продажба през 2020-а, когато ще видим и дали всички тези фантастични цифри имат общо с действителността. За да се сдобиете с това чудо на технологиите, ще трябва да заделите 200 000 долара, като 50 000 от тях трябва да отидат за депозит. Tesla са направили и 1000 бройки и са ги нарекли Founders Edition, те могат да бъдат купени веднага, срещу 250 000 долара.

Ограничен брой от присъстващите на Semi конференцията, които са резервирали Roadster (с 50 000 капаро) също ще имат възможност да се повозят в колата, за да знаят какво точно да очакват срещу парите си.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.