Facebook ще се оборудва и с функция за уреждане на срещи

Социалната мрежа Facebook ще помага на потребителите при организирането на срещи помежду им. Новите функции вече се изпробват в Канада и Нова Зеландия в мобилните приложения за iOS и Android. Системата ще работи по следния начин – Facebook ще пита дадения потребител дали иска да се срещне с друг в течение на седмицата. При положителен отговор и от двете страни те ще бъдат уведомявани.

Подобен принцип е реализиран и в други приложения за запознаства. Най-известното от тях вероятно е Tinder. Докато в него обаче се отправят запитвания и към непознати хора, Facebook ще предлага срещи само на потребители, които вече са “приятели”.

От социалната коментират, че услугата не подбира хора, които биха могли да имат романтичен интерес един към друг. Целта по-скоро е да се подканват хората да се срещата и в реалния живот.

Новата услуга е пореден пример на вдъхновени от другаде функции, които Facebook добавя. Интересен пример в тази насока са опитите на социалната мрежа да клонира възможности от Snapchat, след като тя не успя да придобие Snapchat през 2013 г., за която бе готова да даде 3 млрд. долара. През 2014 г. Facebook пусна аналогични възможности и за своите потребители – приложението Slingshot, което подтиква потребителите да споделят снимки и видео от всекидневието си.

От The Guardian са изчислили, че Facebook са се опитвали да изкопират или да купят функции на Snapchat поне десет пъти. Потребителите обаче не бързат да се прехвърлят.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.