SAP с кариерна инициатива за Европейската седмица на програмирането

Инициатива, която ще позволи на деца и младежи от 8 до 24-годишна възраст да се здокоснат до света на програмирането организира SAP в партньорство с Techsoup Europe (мрежа от 28 граждански организации и фондации). Тя се казва „Запознайте се и програмирайте“ да обмислят развитие на кариера в сферата. Кандидатури за участие се приемат до 22 септември.

„Запознайте се и програмирайте“ насърчава граждански организации да организират събития за програмиране по време на Европейската седмица на програмирането, която тази година ще се проведе от 7 до 22 октомври, обясняват още организаторите. Сдружения с нестопанска цел могат да получат до 300 евро, за да реализират събитие, което да „покаже на младите хора колко забавно може да бъде програмирането и как то може да даде живот на идеите“. Възможни събития са например хакатони, работилници за програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, курсове по роботика или други формати.

В днешно време учени и предприемачи се обединяват около вярването, че писането на код като умение ще бъде от огромна необходимост за младите хора, за да развиват световната икономика в бъдеще, допълват още от SAP. Инициативата адресира тази нужда на подрастващото поколение и се стреми да подпомогне адаптацията към „утрешния“ дигитален свят.

В България „Запознайте се и програмирайте" се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ като единствен партньор на TechSoup за България. SAP провежда инициативата в още 14 държави: Австрия, Хърватия, Чехия, Германия, Унгария, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Швейцария и Украйна.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.