Как да изтриете личните си данни от Google?

Какво ще се случи, ако изтриете Google от живота си за известно време?

"Изтрих за известно време Google от моя живот и всичко работеше добре, независимо от факта, че Google е част от почти всичко в нашия живот". Този експеримент е направил сътрудникът от PCWorld Samuel Axon.
Причината да направи това е да се опита да си защити личните данни.
Та, нека видим какво ще се случи, след като "изтрием" Google от живота си.
Как да използвaте My Activity на Google, за да изтриете данните си?


Как да изтриете личните си данни от Google?

© PCWorld България, pcworld

Google проследява всяко търсене, което някога сте правили и насочва реклами, които виждате въз основа на тази информация. Но знаете ли, че можете да премахнете тези функции и да изтриете почти всички данни?
За да направите това, отидете на myactivity.google.com. На този сайт може да видите цялата информация, която Google има за вас. Тя е много, нали?


Как да изтриете личните си данни от Google?

© PCWorld България, pcworld

За да изтриете всички, без изключения, кликнете в левия панел, върху Delete Activity by. В падащoто меню Delete By date, изберете All time. След това изберете  All products в падащото меню отдолу. Кликнете върху Delete и сте готови.
Също много лесно става, ако искате да запазите данните само за някои приложения, но не за останалите. Само изберете един по един продуктите от предходното падащо  меню, за които искате да изтриете данните.
Как да премахнете личната си информация в резултатите от търсене?


Как да изтриете личните си данни от Google?

© PCWorld България, pcworld

Премахването на данните ви от търсенията е по-различно нещо. Обикновено Google не ги смесва с неговите резултати от търсения, освен ако няма някаква легална причина за това. Може да посетите страницата за поддръжка на Google по този въпрос, за да разберете кое подлежи на премахване. 
Ако търсите да се премахне нещо, което попада в тази група от деликатни категории, посетете страницата на Google за премахване и маркирайте квадратчето отдолу, което ви казва дали искате да премахнете персоналната информация, която се вижда при търсене в Google.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.