Япония възражда тамагочитата, но дали ще ги видим и другаде?

Интересното е, че „новите“ тамагочита, пуснати по случай 20-годишния юбилей от излизането на оригинала на световния пазар, всъщност са почти идентични с класическите версии, чак до черно-белия дисплей.

Популярната максима, че всичко ново всъщност е добре забравено старо непрекъснато се потвърждава в практиката. А през последните 10-12 месеца видяхме поне няколко такива потвърждения и в ИТ света. Отначало Nintendo възроди своята легендарна конзола NES Classic, после ретро манията обзе и SEGA, която направи ново издание на Mega Drive, а в началото на годината и Nokia направи римейк на прословутия си модел 3310. На фона на всичко това някак си не се изненадваме много да научим, че и компанията Bandai е решила да пусне отново на пазара своите „Тамагочита“ - дребни електронни джаджи, които навремето бързо спечелиха почти такава манияшка популярност, каквато имаше и Pokemon Go миналата година.

Според наличната информация, възраждането на знаменитите електронни зверчета е по-случай 20-годишния юбилей от излизането на оригинала на световния пазар (в самата Япония първите Тамагочита се появиха година по-рано – през 1996 г.)


Япония възражда тамагочитата, но дали ще ги видим и другаде?

© PCWorld България, pcworld

Интересно е да се отбнележи, че „новите“ тамагочита всъщност са почти идентични с класическите версии: те също са оборудвани с черно-бял дисплей и три бутона и предлагат избор от 6 питомци, за които потребителят може да се грижи. Единственото по-различно в обновената версия на устройствата е размерът – новите Тамагочита са двойно по-малки от оригинала.


Япония възражда тамагочитата, но дали ще ги видим и другаде?

© PCWorld България, pcworld

Засега възродените Тамагочита са достъпни само в Япония. За тях създателите им искат 2000 японски йени, което е около $18. Дали обаче Bandai ще представи своя римейк и на други пазари засега е въпрос без отговор. Най-вероятно компанията ще види как се „харчат“ джаджите на родна земя, преди да вземе своето окончателно решение.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.