Видео на деня: как би изглеждал филмът „Матрицата“ с Уил Смит в главната роля

Един от почитателите на култовия Sci-Fi филм е отговорил доста зрелищно на въпроса как би изглеждала оригиналната трилогия The Matrix, ако навремето Уил Смит не беше отказал на братя Уашовски главната роля в техния филм, който по-късно се оказа шедьовър.

Появилите се неотдавна слухове за предстоящ римейк на култовия Sci-Fi филм „Матрицата“ като че запали отново интереса на обществеността към този позабравен кино-хит на братя Уашовски. А изглежда е поразпалил и въображението на феновете, един от които с прякор The Usual suspect е решил да отговори на въпроса как би изглеждала оригиналната трилогия The Matrix, ако главната роля беше изпълнявана не от Киану Рийвс, а от Уил Смит.

А този въпрос не е нов за почитателите на Матрицата, защото не е тайна, че братя Уашовски първо са предложили ролята именно на Уил Смит. В този момент обаче тъмнокожият актьор се намираше на върха на своята кариера и слава след участието си в блокбастъри като „Денят на независимостта“ (1996) и „Мъже в черно“ (1997) и затова е отказал предложението на слабо известните дотогава Уашовски. Вместо това Уил Смит е предпочел да се снима в комедийния уестърн Wild Wild West (1999), който по ирония на съдбата се оказва един от най-неуспешните филми на актьора. Киано Рийвс обаче казва „да“ на Уашовски и в резултат на това има късмета да се снима в един от филмите, които се смятат за знакови не само за участниците в тях, но и за киноиндустрията като цяло. 

Но да се върнем към видеото. В него потребителят The Usual Suspect не просто е направил микс от филми, а и е свършил много добра работа, като е монтирал кадри от Матрицата с такива от филмите „Аз, роботът“ и „Аз съм легенда“. Резултатът изглежда доста добре, за което говори и фактът, че само за няколкото дни от 6 април досега видео-клипът е събрал вече близо 1,3 млн. гледания. Вижте го и вие:

Просто няма как да не завършим и с един малко куриозен факт: актрисата Джада Пинкет-Смит (Jada Pinkett Smith), която се омъжва за Уил Смит през 1997 г. (две години преди излизането на първия епизод на „Матрицата“), по-късно се снима във втората и третата част на филма в ролята на Ниобе - пилота на един от бунтовническите кораби и бивша любима на Морфеус.


Видео на деня: как би изглеждал филмът „Матрицата“ с Уил Смит в главната роля

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.