„Всичко и всички“ за гейминга у нас обещава игровата зона на ON! Fest

Зоната за игри на ON! Fest ще е на 4500 кв.м. площ и ще включва всичко, което може да се свърже със съвременния гейминг, обещават организаторите на шоуто. На предстоящия през юни фестивал за първи път в България ще се проведат и финалите на ESL Southeast Europe Championship

След като вече знаем, че в края на юни ще видим завръщането на любимия на много млади хора фестивал за градска култура ON! Fest сега остава да научим подробностите, както, разбира се, и да се подготвим подобаващо за шоуто, което предстои. Особено добре трябва да се подготвят и геймърите, защото, както се оказва, над една пета от площта на изложбената площ на фестивала ще бъде посветена именно на този тип забавления, при това с претенциите да осигурява „Всичко за гейминга на едно място!“

Освен, че ще обособи най-голямата зона на фестивала (над 4500 кв.м.), ON! Gaming ще се опита да предостави което може да се свърже със съвременните игри, обещават организаторите на шоуто. На над 2000 кв.м. от тази площ например ще се изявява e-sport организацията ESL, която организира финалите на ESL Southeast Europe Championship именно на фестивала. А освен финалите по League of Legends и CS:GO, в които най-добрите отбори на Балканите ще се борят за награден фонд от 10 000 евро, там ще се проведат и любителски турнири по FIFA 17HearthstoneDota 2, LoLCS:GO и др.. Освен това, всеки желаещ ще има възможност да опита много различни игри на място, както и да се сдобие с оригинални геймърски продукти.

На ON! Fest ще бъде представен и светът на настолните игри. За това ще помага отделна зона за свободна игра, турнири, работилници, срещи и дискусии с разработчици и художници на настолни игри, демота на най-нови предложения от България, както и игри с отстъпки, които ще очакват любителите на board games в дните между 24-ти и 25-ти юни в Интер Експо Център София.

Освен забавление геймингът е и мултимилиарден бизнес, затова ON! Gaming по традиция ще посрещне (вече за четвърти път) и професионалното събитие за гейминг индустрията в България Game Development Summit – GDS. На него гост-лектори от различни държави отново ще споделят опит в създаването, маркетирането и дистрибуцията на игри, ще обменят опит с българските си колеги и ще споделят визията си за бъдещето на гейминга. Като естествено продължение на специализираната конференция е и зоната Games Made in Bulgaria. Според организаторите на ON! Fest, това е първото по рода си събитие, което ще събере на едно място всичко за гейминга в България, включително разработчици, дизайнери и таланти. Там над 40 български студиа за компютърни игри ще получат възможността за представяне и среща с бъдещи фенове, ентусиасти, клиенти, кадри и инвеститори.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.