Стартира още една безплатна образователна инициатива за кандидат-програмисти

Тя се нарича Learn from the Masters by MUFFIN, организира се от Мусала Софт и представлява "майсторски клас", предназначен за хора с малко или никакъв опит в програмирането, които искат да започнат дългосрочна успешна кариера в света на информационните технологии.

Недостигът на квалифицирани кадри и в родния ИТ бранш продължава да е проблем, но, за щастие, все повече български компании се включват и в намирането на решения за него. Така се ражда и поредната безплатна образователна инициатива, която ще подпомага обучението на бъдещи софтуерни инженери и ИТ специалисти. Тя се нарича Learn from the Masters by MUFFIN и се организира от компанията Мусала Софт, която от началото на април приема кандидатури за нейното първо издание на. Обучението ще започне от 12 май, а крайният срок за кандидатстване е 26.04.2017. Мусала Софт ще се свърже с всеки проявил интерес и попълнил регистрационна форма, за да избере участниците в първото издание на Learn from the Masters by MUFFIN.

Програмата е вдъхновена от дългогодишния опит на Мусала Софт в развитието на ИТ таланти в професионалисти, които създават висококачествени софтуерни решения за големи мултинационални компании, отбелязват още от българския разработчик. Инициативата представлява „майсторски клас“, предназначен за хора с малко или никакъв опит в програмирането, които искат да започнат дългосрочна успешна кариера в света на ИТ. Съобразявайки се с индивидуалните нужди и интереси, Learn from the Masters by MUFFIN ще предоставя необходимата стабилна основа и възможности за широк спектър от технологично, професионално и личностно развитие в ИТ като комбинира умело теоретични знания и практически примери с конкретни технологии, уверяват още от Мусала Софт.

Според официалната информация, обученията ще се водят от опитни професионалисти като Бисерка Йовчева, треньор на най-добрите български олимпийски състезатели по информатика и Мирослав Миронов, експерт технологии и обучение в Мусала Софт. Лектори на Learn from the Masters by MUFFIN са и доказани експерти в сферата на  Cloud Integration, API Management, Augmented Intelligence, BigData, Digital Engagement, IoT.

Learn from the Masters се провежда като част от MUFFIN - образователна инициатива на Мусала Софт включваща ежегодната технологична и soft skills конференция MUFFIN, MUFFIN Seminars – регулярни семинари засягащи някои от най-горещите теми в ИТ, както и MUFFIN School & Uni – инициатива за популяризиране на професиите в сферата на ИТ сред ученици и студенти в България и региона.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.