Warner Bros ще прави римейк на „Матрицата“?

Според цитирани от Холивудски издания „неназовани“ източници студиото Warner Bros. вече е започнало да работи по ново издание на култовия Sci-Fi филм на братя Уашовски от 1999 г. Дали обаче в него ще участват режисьорите на оригиналната лента засега не се знае.

Времето за „преговаряне“ на филмите с преиздаването им в нови версии в Холивуд изглежда е намаляло драстично напоследък, ако се съди от някои скорошни публикации, според които предстои римейк на излезлия преди по-малко от 20 г. (през 1999г.) култов Sci-Fi хит „Матрицата“. Във всеки случай това твърди изданието The Hollywood Reporter, според чиито анонимни източници студиото Warner Bros. вече е започнало да работи по ново издание на филма.

Според публикуваната информация, идеята за рестартиране на „Матрицата“ е била предложена от продуцента на оригиналната трилогия Джоел Силвър, а работата по сценария може да е възложена на Зак Пен, чиято автобиография съдържа филми като „Отмъстителите“ от 2012-а, Incredible Hulk (2008) и две от частите на „X-men“ (2003 и 2006). За една от главните роли пък (без да се пояснява коя) обмисляли участието на актьора Майкъл Б. Джордан, който участва в „Крид: Наследството на Роки“ (2015) и „Фантастичната четворка“ от 2015-а.

Дали в създаването и снимането на новия филм ще участват и режисьорите на оригиналната „Матрица“ братя Уашовски засега не се знае. Това оставя неизвестно и евентуалното участие на Киану Рийвз, който наскоро засвидетелства готовност да се снима в евентуален нов филм, но само, ако в него участват и Уашовски.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.