Ето един интересен начин за привличане на ценни ИТ кадри

Местни власти в Нова Зеландия предлагат безплатно едноседмично пътешествие в страната за всички ИТ специалисти, които са склонни да намерят малко време и за интервю за работа.

Недостигът на ценни кадри е проблем не само за родната ИТ индустрия. От специалисти остро се нуждае и технологичната индустрия в град Уелингтън в Нова Зеландия и властите там са готови да привличат такива от цял свят. И, за да сме сигурни в сериозността на намеренията им, те предлагат безплатно едноседмично пътешествие в страната за всички , които са готови да докажат своята компетентност и са склонни да намерят малко време и за интервю за работа.

Метрополисът планира привличането на различни ИТ специалисти, в това число разработчици, креативни директори, продуктови мениджъри, аналитици и цифрови стратези, за да поддържа растящия ИТ сегмент в страната. За целта е стартирана специална програма, наречена LookSee Wellington, разработена от Агенцията за регионално икономическо развитие на гр. Уелингтън съвместно с имиграционната комисия на Нова Зеландия и организациите Workhere New Zealand и NZTech.

Както споменахме, в програмата от безплатни пътешествия за ИТ специалисти са включени и работни мероприятия като събеседвания с потенциални работодатели, срещни с местни колеги и, разбира се, туристически разходки. На потенциалните кандидати за работа се предоставя и цялата информация, нужна за имиграция страната, а одобрените от тях, които успешно преминат интервю, ще получават веднага и предлоожение за работа.

За да вземат участие в програмата, ИТ специалистите трябва да си направят регистрация на сайта LookSee Wellington и да попълнят свой профил. Към момента на настоящата публикация регистрацията беше временно затворена поради рязък наплив на потребители на сайта, чиито админстратори се извиняват за неудобството и обещават да възобновят приема в рамките на 24 часа. Иначе кандидатури за „работна екскурзия“ в столицата на Нова Зеландия ще се приемат до 20 март.

След това тамошните ИТ компании ще подберат кандидатите, които им харесат най-много, а в последния етап ще бъдат селектирани 100 от най-обещаващите претенденти. Именно те ще имат възможност да се порадват на безплатната екскурзия в Уелингтън, покриваща и всички разноски за пътуване и издръжка. Самото пътешествие по план трябва да се състои през май 2017 г.

Дали този начин за привличане на ценни ИТ кадри е приложим и за нашата страна? Ако желаете, можете да споделите своето мнение в секцията за коментари по-долу.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.