Ето кой ще ви помогне с домашното по математика!

На 5 март ще има „12 часа ЯКО математика“! Необичайната инициатива за първия у нас 12-часов онлайн математически маратон е на българската образователна платформа Уча.се,а идеята е да се помогне „на живо“ на учениците от 1 до 12 клас, които изпитват затруднения с решаването на задачи.

Ако имате домашно по математика, с което не можете да се справите, не унивайте – съвсем скоро ще можете да получите професионална помощ със задачите и те не просто ще бъдат решени, но и обяснени, така че да ги разберете. Тази помощ ще дойде с „12 часа ЯКО математика“: най-новата инициатива на образователния портал Уча.се, която ще позволи на всички желаещи ученици да зададат своите въпроси лично на основателя на сайта Дарин Маджаров. В продължение на 12 часа той и дългогодишната учителка по математика Ваня Захариева (която е учител по математика вече над 34 години, преподава „Информационни технологии“ и има I квалификационна степен) ще решават задачи в жива видео връзка във Facebook страницата на Уча.се. Този математически маратон ще се състои на 5 март (неделя) и ще започне от 12 часа на обяд.


Идеята на тази необичайна инициатива, естествено, е да помогне по адекватен начин на учениците, които изпитват затруднения с решаването на задачи. В рамките на тези „12 часа ЯКО математика“ всички почитатели на образователния сайт които изпитват затруднения с определена задача, ще могат да я предложат в коментар под видеото и съответно да получат решението с обяснение по време на сесията на живо. Няма ограничение за подаването на задачи. Те могат да бъдат от материала от 1 до 12 клас. Всичко, което трябва да направят учениците, за да се включат в маратона, е да харесат страницата на Уча.се във Facebook и да предложат интересна задача, уточняват организаторите. 


Ето кой ще ви помогне с домашното по математика!

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, винаги на разположение е и онлайн ресурсът от видео уроци на обраозвателния портал Уча.се, които се създават от екип, включващ някои от най-добрите български учители. Според създателите на портала сайтът предлага почти 100% от материала по този предмет от 1 до 12 клас на разбираем и интересен език.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.