Sci-Fi романът „Пикник край пътя“ на Стругацки се превръща в ТВ сериал тази година

Вече можем да видим и първия трейлър на сериала, създаден по култовия Sci-Fi роман на братя Стругацки, но, за съжаление, все още няма информация за това, кога той ще дебютира на малкия екран. Знаем обаче други подробности. Вижте какви са те по-долу.

Има редица научнофантастични книги, които с основания могат да бъдат смятани за класика, и поне няколко от тях са написани от братята Аркадий и Борис Стругацки. Много от техните произведения са си все така неувяхващо актуални, а, както се оказва, са подходящи и за съвременни многоепизодни ТВ екранизации. Във всеки случай точно такъв е романът „Пикник край пътя“, който е вдъхновил филма „Сталкер“ на Андрей Тарковски и компютърната игра S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Е, скоро този роман ще превърне и в ТВ сериал с реални шансове да се превърне в хит. Това всъщност се знае отдавна, но изглежда работата по проекта с англоезично заглавие Roadside Picnic вече е понапреднала. За това загатва и първият трейлър на филма, който тези дни се появи в мрежата (и който можете да видите по-долу).


За феновете, които очакват въпросния сериал, новината е добра, защото проектът, поръчан от американския ТВ канал WGN America, мина през известни перипетии. Първоначално излизането на пилотния епизод беше планирано още за 2016-а, но работата се забави. След това WGN се отказаха от снимките заради незадоволително качество на пилотката. Но ако съдим по трейлъра, сега правата за адаптацията са минали към канала AMC, който стои и зад хитовия „Walking Dead“.  

Обещаващ е и фактът, че за режисьор на проекта е Алън Тейлър, ръководил снимките на втория епизод за Тор, „Терминатор: Генизис“, както и редица епизоди на Game of Thrones. Сценарият пък е писал Джак Паглен, сценарист и на филма с Джони Деп „Превъзходство“. В главната роля очакваме да видим британецът Матю Гуд, а в актьорския състав фигурират също имената на Тайрън Бенскин, Алекс Биспинг, Амбросио де Лука, Фелиша Теръл и др. За съжаление, все още няма информация за това, кога точно сериалът Roadside Picnic ще дебютира на малкия екран.

Колкото до сюжета, то той няма как да избага особено от литературния първоизточник. Сериалът ще разказва за нелеката съдба на сталкера Рад Шухарт, който изкарва прехраната си трудно и опасно, като събира редки артефакти от аномална област близо до град Хармонт – една от няколкото, останали на Земята след кратко посещение на ... всъщност може би е най-добре да спрем с преразказите дотук. Ред е на обещания трейлър:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.