Мтел пуска собствени спортни ТВ канали и много ново съдържание

Компанията навлиза на пазара на спортно ТВ съдържание с голямо разнообразие от състезания и първенства, които ще бъдат предлагани с каналите Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport. Те ще излъчват 18 000 часа ексклузивно съдържание на български език годишно, както и нови за родната аудиторията популярни състезания като UFC и Nascar Sprint Cup.

Амбициите на Мтел към родния ТВ пазар никога не са били особена тайна, а в тях не остана никакво съмнение, след като телекомът придоби blizoo. Сега обаче компанията навлиза официално и на пазара на спортно телевизионно съдържание, стартирайки три нови спортни HD канала – двата собствени Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2, както и EDGEsport, обхващащи над 20 различни групи спорт и над 250 турнира и състезания годишно.

Според официалнатаинформация, новите канали ще излъчват изцяло на български език голямо разнообразие от спортни състезания и първенства: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. 8 000 часа в програмата на каналите ще са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия. Българската аудитория ще има възможността за първи път да види също ММА състезанията на UFC и стартовете на Nascar Sprint Cup.

Mtel Sport 1 стартира на 14 януари и ще бъде безплатен за всички абонати на ТВ пакети от Мтел и blizoo, информират още от телекома. Компанията възнамерява от 1 март да пусне и другите два спортни канала – Mtel Sport 2 и EDGEsport.

Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 ще излъчват ексклузивно част от най-известните световни тенис турнири с българско участие – тези от сериите „Masters“.  Баскетболната Евролига също има ключово място в спортното съдържание на каналите, за да могат зрителите да следят изявите на българите Александър Везенков и Йордан Минчев, играещи в баскетболните грандове „Барселона“ и „Фенербахче“.


Мтел пуска собствени спортни ТВ канали и много ново съдържание

© PCWorld България, pcworld

В програмата на двата канала са включени също футболни мачове от холандското, руското и набиращото световна популярност китайско първенство, в което в момента играе най-скъпоплатеният играч в историята на футбола досега Карлос Тевес.  Зрителите ще могат да следят и мачовете от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (NHL).

Съдържанието на EDGEsport ще се различава от това, предлагано от двата собствени канала на телекома, тъй като е фокусиран вурху екстремните спортове: мотокрос, планинско колоездене, сърфинг, ски, сноуборд състезания и други.

Както преките предавания, така и състезанията на запис по Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport ще бъдат преведени на български език, подчертават от компанията. До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно. След тази дата те ще могат да включат каналите като добавка към редовния си месечен план.

Ако изберат да добавят към своя абонамент само Mtel Sport 1, зрителите ще плащат 1.99 лева месечно с двугодишен абонамент и 3.99 лева месечно без абонамент. Абонаментът за пакет Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGESport пък ще струва 2.99 лева на месец с двугодишен абонамент и 5.99 лева месечно – без такъв.

За всички абонати на услугата Mtel NOW достъпът до каналите ще е безплатен и след 1 април, обещават от оператора.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.