Облачният гейминг с NVIDIA GeForce Now ще стане достъпен за РС и Mac

Доскоро предлаганата ексклузивно за NVIDIA SHIELD устройства услуга за потоков гейминг скоро ще разшири съществено обхвата си, но забавленията с нея няма да са от евтините, стана ясно по време на CES 2017.

Слуховете, че на CES 2017 ще бъде представена нова Android TV-базирана конзола NVIDIA Shield се потвърдиха, но заедно с нейния анонс дойде и друга, свързана с тази игрова платформа интересна новина: “зелените” смятат да разширят значително сферата на достъпност на своята услуга за потоков “облачен гейминг” GeForce Now.

В случай, че сте забравили, стартираната преди малко повече от година услуга позволява дистанционен гейминг, поддържан през интернет от сървърните ферми на NVIDIA, обслужвани от мощни GeForce карти, които изпълняват цялата обработка на съдържанието, без да натоварват компютъра на потребителя, който получава само готовото изображение.

Досега работата на услугата GeForce Now се ограничаваше само за NVIDIA Shield устройствата, но в скоро време от нея ще могат да се възползват също собствениците на компютри и лаптопи, базирани на РС и Mac платформи. Това означава, че като геймърска система ще може да се използва практически всеки компютър, който има връзка с Интернет – дори машините от базов клас.

Тази възможност обаче няма да струва евтино, стана ясно по време на CES 2017. Наличната до момента информация гласи, че цената на достъпа до GeForce Now ще започва от $25 за 20 часа игри. Геймърите обаче ще могат да се възползват и от други варианти за достъп до услугата за потоков гейминг, включително до такива, предлагащи подобрени графични ефекти срещу по-висока цена.

Какви точно ще бъдат вариантите, както и цените на различните абонаментни планове, ще научим със сигурност през март, когато облачният гейминг с NVIDIA GeForce Now би трябвало да стане достъпен за РС и Mac потребители.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.