Кой е най-бързият електрически кросовър? Вижте видео свидетелствата

Ако искате да научите как се справя прототипът на новия електрически кросовър на Faraday Future в “драг-рейсинг” срещу Tesla Model X, Bentley Bentagya и Ferarri 488 GTB, трябва да видите видеото по-долу.

През последните дни компанията Faraday Future постоянно дразни публиката с най-различни реклами на загадъчен и засега безименен електрически кросовър, който обещава да представи официално на 3 януари, в навечерието на изложението за потребителска електроника CES 2017. На официалния сайт на фирмата дори има таймер за обратно отброяване на времето до предстоящия анонс, до който всъщност остават някакви си две седмици.

Междувременно, все още неопериращия официално, но очевидно доста амбициозен автопроизводител пуска в интернет кратки клипчета от драг-рейсинг (drag racing) изпитания на своето произведение, разкривайки по малко за него в стил “на час по лъжичка”. Но ако досега показваното беше по-скоро от тип “тийзър”, то в последния клип виждаме повече за това как се представя неразкрития кросовър на Faraday Future в състезанията за скорост, провеждани на 402- метрова писта в Ървиндейл, Калифорния срещу именити съперници като Tesla Model X, Bentley Bentagya и Ferarri 488 GTB.


Кой е най-бързият електрически кросовър? Вижте видео свидетелствата

© PCWorld България, pcworld

Всъщност на предишното видео се виждаха само кадри от стартовата линия, докато в новия клип с продължителност 45 секунди виждаме кадри и от самото състезание, включително на финалната линия. Според тях електромобилът на Faraday Future печели и срещу тримата си съперници.

За съжаление, от Faraday Future не съобщават за колко време теъхният състезател изминава разстоянието от 402 м., нито какво е времето му за ускорение от 0 до 100 км/ч. За тях трябва да се досещаме само от цитираните от авторите на видеото паспортни показатели на съперниците: Bentley Bentagya ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди, Ferarri 488 GTB – за 3 сек., а Tesla Model X в режим Ludicrous – за 2,9 сек.. Както се вижда от видеото превъзходството на Faraday Future над Tesla Model X е доста незначително, но това, естествено, само подклажда интереса още повече.

Очаква се, че електрическият кросовър на Faraday Future ще бъде снабден с батерия с капацитет 92 kW/h, която ще му позволи да преодолява над 480 км с едно зареждане. Очакваната цена на модела пък е около $100 000.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.