25 филма от 2016-а, които спокойно можете и да не гледате

Редно е да предложим и поне една анти-класация, така че ето кои са 25-те най-слаби филма за 2016-а според критиците от Metacritic, чиито заклеймяващи коментари са направо убийствени …Уверете се сами:

Повечето интересни класации от тип “най-доброто за годината” вече бяха отбелязвани с подобаващи публикации, така че може би е редно да обърнем внимание и на някои анти-класации – особено, когато са направени от специалисти. Не, не от нас. Такава са направили специалистите от Metacritic, които са определили 25-те най-слаби филма за 2016 г.

Първо място в този анти-рейтинг и “почетното” звание “Най-лош филма на 2016-а”  получава френската комедия “Девет живота” (Nine Lives), в който главната котешка роля на г-н Пухкави Гащи се озвучава от именития актьор Кевин Спейси. Потребителите на специализирания онлайн ресурс Metacritic са дали на този филм само 11 бала от 100 възможни, с което поддържат отлично и позицията на самите критици, които определят лентата като “мъчителен и лишен от хумор 87-минутен филм, който може да превърне и най-заклетия любител на котки в коткомразец” … Леле, това трябва да е наистина нещо страшно, макар от трейлъра да не личи чак толкова ….

 

Второ място в класацията на слабите филми заема “Mother’s Day” с Джулия Робъртс, Дженифър Анистън и Кейт Хъдсън в главните роли. Критиците сравняват този филм с “кипящо кафе, излято върху майка в опита ви да й сервирате закуска в леглото”. С бал 18 от 100 и зрителите като че не са особено благосклонни към лентата.


25 филма от 2016-а, които спокойно можете и да не гледате

© PCWorld България, pcworld

На третото място с мъдри друг роднина - филмът Dirty Grandpa, който не е съвсем неуспешен – поне във финансово отношение. Благодарение на снималите се в него Реобърт Де Ниро и Зак Ефроун, въпросният филм е успял да събере над $94 млн. приходи при $10 млн. бюджет. Това обаче не му печели нито симпатиите на зрителите, които му дават 18 точки, нито на критиците, киото го заклеймяват по следния начин. ”Ако Dirty Grandpa не е сред най-лощите филми на 2016-а, значи скоро ни очаква кинематографска екзекуция”…


25 филма от 2016-а, които спокойно можете и да не гледате

© PCWorld България, pcworld

Прави впечатление, че в списъка със слаби филми тази година попадат както мащабни холивудски проекти (напр. Independence Day: Resurgence и Warcraft: The Beginning), така и независими заглавия (Yoga Hosers, Sea of Trees), така че явно е имало голямо равноправие в оценките.

Впрочем ето го и самият анти-рейтинг, в който от първата позиция надолу са класирани лошите (според Metacritic) филми – колкото по-надолу в списъка е даденото заглавие, толкова по-голяма е неговата степен на “ужасност”:

 1. Alice Through the Looking Glass
 2. Ice Age: Collision Course
 3. Zoolander 2
 4. The 5th Wave
 5. The Divergent Series: Allegiant
 6. Independence Day: Resurgence
 7. Ride Along 2
 8. Warcraft
 9. Get a Job
 10. Boo! A Madea Halloween
 11. Fifty Shades of Black
 12. London Has Fallen
 13. When the Bough Breaks
 14. Nina
 15. The Choice
 16. Man Down
 17. Gods of Egypt
 18. The Sea of Trees
 19. Yoga Hosers
 20. Search Party
 21. Max Steel
 22. Norm of the North
 23. Dirty Grandpa
 24. Mother’s Day
 25. Nine Lives

Очевидно това са филмите, които спокойно можем и да не гледаме ….а също и да видим, за да се уверим, че критиците са прави (или че грешат). Така или иначе, изборът, за щастие, винаги е на зрителя – дори когато на последния му идва да се наругае, след като го направи …

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.