Стартира седмата Техническа академия на VIVACOM

Съвместният проект на VIVACOM и Факултета по телекомуникации на ТУ София отново ще осигури практически ориентирани курсове на студентите от III и IV курс от специалностите „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника“, както и редица предимства.

Сътрудничеството между технологичния бизнес и висшите учебни заведения у нас вече дава своите плодове и показва ползи и за двете страни. В някои случаи то вече е и дългодгодишна традиция. Пример в това отношение е „VIVACOM Техническа академия“ - съвместен проект на VIVACOM и Факултета по телекомуникации на ТУ София, който стартира за седма поредна учебна година след доказания успех на предишните издания.

Проектът „VIVACOM Техническа Академия“ е насочен към студенти от III и IV курс от специалностите „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника“. Той дава възможност на младежите да придобият допълнителни знания в тясно специализирана област и да получат кариерно развитие в един от най-големите телекоми в България.

За първи път проектът стартира през 2010 година с 20 участника, а от 2014г. броят на участниците в Техническа академия е вече 30. Първоначалният подбор е на база документи, след което кандидатите преминават през тестове и интервюта, за да се изберат най-добрите и мотивираните от тях.

Преподаватели на университета и служители от VIVACOM, които са професионалисти в различни области, провеждат допълнителни, практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план на обучение. Темите на курсовете са както тясно специализирани и технологични, така и такива, свързани с управление на проекти, технически английски език, разработване на продукти и услуги, правна рамка и регулация на телекомуникациите, бизнес комуникации.

Участието и завършването на Техническата Академия дава предимства на студентите в няколко насоки, подчертават още от VIVACOM. Например кандидатурите на участниците в Техническата академия се разглеждат с приоритет за лятната стажантска програма на компанията; студентите получават допълнителни точки за формирането на състезателния бал за магистратура във факултета по Телекомуникации и, разбира се, имат възможност да се запознаят с новостите в своята област и да придобият нови знания и практически опит от утвърдени специалисти в областта.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.