Колко дрона (и лампи) са нужни, за да се смени електрическа крушка?

Отговор на този важен и актуален въпрос можете да намерите в кратко, но много поучително видео по-долу.

Повечето от нас знаят колко полицаи са нужни за смяната на изгоряла електрическа крушка, а в ИТ средите са наясно също и колко програмисти трябват, за да се изпълни същата нелека (за програмистите, които не обичат да се занимават с хардуерни проблеми) задача. Как изглежда обаче отговорът на гатанката, когато става въпрос за така модерните напоследък летящи машинки? И изобщо подходящи ли са дроните за изпълнението на елементарна битова работа от този тип?

Добър отговор на този въпрос ни дава едно доста любопитно видео, публикувано наскоро в YouTube. Преди да ви го покажем обаче е редно да отбележим, че ако ще повтаряте експеримента у дома, не е зле да се запасите с достатъчно количество електрически крушки. Защото в хода на заснетия на видеото експеримент са потрошени цели 9 такива осветителни тела, а доста повреди отнася и първият от двата използвани дрона (Eachine E30W), чийто подход към задачата се оказва едва ли не пагубен за него след многобройни падания от нездравословна височина.


Колко дрона (и лампи) са нужни, за да се смени електрическа крушка?

© PCWorld България, pcworld


(GIF анимацията се задейства с клик върху картинката)

Вторият дрон (Syma X5C-1) се справя със задачата доста по-добре и по-бързо – за някакви си 10 минути. И, както отбелязва авторът на видеото по-долу, правилният отговор на поставения в заглавието въпрос (поне в неговия случай) е 2 дрона и 9 крушки. Което пък ни навежда на мисълта, че може би поне засега е по-добре да се придържаме към добрия стар начин за смяна на лампи, включващ табуретка, съвсем базови катерачески умения и минимална сръчност …


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.