Поредният регионален хакатон е във Велико Търново на 22-23 октомври

Темата на състезанието по програмиране CODE4TARNOVO е свързана с областите, които вълнуват най-много целевите групи участници – забавление и свободно време, а фондът с награди и стимули е на стойност над 1 000 лв. Добре дошли за участие са и всички ученици над 5 клас.

За българските младежи, които са интересуват от програмиране 2016-a е може би най-изобилната откъм хакатони година досега. А до края на годината има още време и състезанията продължават. Поредният е от серията регионални инициативи CODE4TECH на Startup Factory, чиято тазгодишна поредица започна през май, и ще се проведе във Велико Търново.

hackathon

Казано по-точно, на 22 октомври от 09:00 в Зала 102 на Факултета по Математика и Информатика – ВТУ “Св.св.Кирил и Методий” (ул. „Архитект Георги Козаров“ 3) ще бъде открит хакатонът CODE4TARNOVO – четвъртото състезание по програмиране от тазогидшната серия CODE4TECH. Целта на събитието е разработка на прототипи на софтуерни продукти от екипи включващи между 2 и 4 човека в рамките на два дни. Финалът на CODE4TARNOVO е на 23 октомври, а участниците трябва да представят своите проекти пред жури и да демонстрират работещи функционалности на продуктите си.

Според официалната информация, темата на състезанието е свързана с областите, които вълнуват най-много целевите групи участници – забавление и свободно време. Задачата на екипите е разработка и демонстриране на прототип на приложение за свободно време, игра, комуникация и т.н. Допустими са и продукти, които са свързани с Велико Търново и решават някакъв проблем на града или правят живота в него по-удобен.

Организаторите на CODE4TARNOVO насърчават и ученици да се включат в състезанията и да демонстрират уменията си за разработка на прототипи на софтуерни продукти. Всички ученици над 5 клас са добре дошли и ще получат съдействие и индивидуално консултиране от менторите на състезанието.Това е отлична възможност за придобиване на увереност, запознаване с нови технологии и стимулиране на интереса към информационните технологии, подчертават още организаторите..

Разбира се, за всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите шест проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите. Фондът с награди и стимули е на стойност над 1 000 лв, а заявка за участие в състезанието може да бъде направена от този линк.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.