На 1 ноември излиза “училищна версия” на Minecraft - Education Edition

След официалния старт на образователния проект Minecraft: Education Edition ще се предоставя срещу символичен годишен абонамент на стойност $5 (за потребител). За работа с него ще е нужен компютър с Windows 10/ OS X и безплатен акаунт за Office 365.

Популярната игра Minecraft вероятно е толкова популярна точно защото е нещо повече от игра-конструктор. Всъщност доста повече, както се оказва, особено в образователната сфера, където Minecraft вече се доказа като полезно и приятно помагало за изучаване на програмиране. Компанията Microsoft обаче има още по-големи планове за нея, както показаха провежданите в продължение на цялото лято тестове на специална “училищна” версия на играта - Minecraft: Education Edition. Е, изглежда вече работата по тази версия е почти приключена.

Според последната информация от Редмънд, официалният старт на този образователен проект е насрочен за 1 ноември. Дотогава достъпът до него ще се осъществява посредством настоящата тестова програма Early Access, след което обаче Minecraft: Education Edition ще се предоставя срещу символичен годишен абонамент на стойност $5 (за потребител). Според данните на екипа на MinecraftEdu, в летните тестове на учебната версия на играта са взели участие над 35 000 ученици и учители.

Припомняме, че Minecraft: Education Edition по същество представлява обичайна версия на играта, но с няколко допълнителни функции, които имат за цел да улеснят използването й в учебни заведения. Сред тях са например подобрената работа с картата (в т.нар. Classroom Mode), възможност за блокиране на някои ресурси от страна на учителите, интегриране на работа с камера и албуми, поддръжка за ученически профили и др.


На 1 ноември излиза “училищна версия” на Minecraft - Education Edition

© PCWorld България, pcworld

Важно е да се отбележи също, че за работата на Minecraft: Education Edition е необходим персонален компютър, работещ под управлението на операционна система OS X El Capitan или Windows 10, както и безплатен акаунт за Office 365.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.