Детската академия на Телерик откри приема за новата си учебна година

През учебната 2016-2017 г. децата от 4-ти до 6-ти клас ще могат да се обучават безплатно по програмиране в школи на Детската академия в 11 града в страната.

Лятната ваканция вече е към края си и само броени дни остават до началото на новата учебна година. Това важи и за безплатната Детска академия на Телерик, която от днес, 1 септември, открива приема за обученията през  2016-2017 г. Според официалната информация от компанията Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България, всички деца от 4-ти до 6-ти клас, които проявяват интерес към технологиите, могат да кандидатстват за школите на инициативата в 11 града в страната.

През учебната 2016-2017 г. „Детската академия на Телерик“ ще има школи в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово. Кандидатстването за участие в тях включва явяване на входен тест с 40 логически въпроса и с продължителност 90 минути. Не е необходима предварителна подготовка или знания по програмиране, припомнят още от компанията.

Кандидатстването за школата в София ще бъде отворено до 27 септември 2016 г., а обучението ще започне на 1 октомври. Занятията ще се провеждат в учебния център на „Академията на Телерик“ в ж. к. „Младост“ веднъж седмично през почивните дни. Приетите ученици ще се обучават в направление „Разработка на компютърни игри“ или „Алгоритмично програмиране“. Необходимо е децата, които искат да кандидатстват, да се регистрират на уебсайта на инициативата.

Освен редовното обучение за ученици от 4-ти до 6-ти клас в София през новата учебна година продължават и безплатните работилници по програмиране за деца от първи до трети клас – Dojo@TelerikAcademy. Те се организират съвместно с CoderDojo България и в партньорство с Дигиталната Национална Коалиция (ДНК). Участието е единствено с регистрация на уебсайта на CoderDojo България, не се изисква кандидатстване.


Детската академия на Телерик откри приема за новата си учебна година

© PCWorld България, pcworld

Занятията в школите в останалите градове също ще стартират в началото на октомври. Те ще се провеждат в избрани училища партньори на „Детската академия на Телерик“. Желаещите да се обучават в тях могат да се свържат директно с преподавателите в съответния град за повече информация за изискванията за прием.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.