Инженерното образование в ТУ-София получава рамо от Проксиад България

Компанията Проксиад България започва дългосрочно партньорство с Техническия университет–София, в рамките на което ще предоставя стипендии на отличниците във Френския факултет на университета и ще оборудва нова компютърна лаборатория

Все повече компании започват да разбират, че ако искат да получат квалифицираните кадри, от коиот се нуждаят, трябва да подкрепят образователните институции. В резултат на това виждаме и все повече примери за сътрудничество между бизнес и висши учебни завдения у нас. Предният такъв дават  Проксиад България и Техническият университет–София, които през следващите 5 години в образованието и развитието на студентите от Френския факултет.

Целта на сътрудничеството е да се подпомага и развива качественото инженерно образование, предоставяно от факултета, съобразено с най-новите тенденции в информационните технологии и методологии на работа, информират от българската компания Съвместните дейности включват изцяло ново оборудване на компютърна лаборатория, стипендии от Проксиад за студентите с отличен успех, както и гост лектори от мениджмънта на IT компанията, които ще водят специализирана дисциплина в рамките на учебния процес.

„През последните години много възпитаници на Френския факултет на Техническия университет-София станаха наши колеги в Проксиад и сме доволни от качеството на подготовката им преди да пристъпят прага на фирмата. Именно този факт ни помогна да вземем решението да задълбочим партньорството си с колегите от ТУ-София“, разказа изпълнителният директор на IT компанията Александър Йовчев. „Вярваме, че това е правилният път да стимулираме младите хора, които са амбицирани да докажат себе си чрез своите знания и умения, както и да осигурим възможност обучението на студентите да бъде тясно обвързано с изискванията на IT бизнеса“, добави той.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.