Безплатен курс по анализ на данни пусна Microsoft в eDX

Всеки от включените в образователната програма по анализ на данни модули може да бъде минат напълно безплатно, но сертификатите все пак се заплащат.

В днешно време качественото технологично образование е по-важно от всякога. Още по-важни за професионалната реализация пък са специализираните познания, които специалистите в ИТ сектора придобиват както с практика, така и с допълнителни квалификационни курсове. В повечето случаи въпросните професионални курсове струват пари, при това немалко, но има и такива, с които образованието може да бъде придобито напълно безплатно.

Отличен пример в това отношение е новата онлайн образователна програма по анализ на данни на Microsoft, която софтуерният гигант е пуснал на безплатната платформа eDX. Както може би вече знаете, eDX е уеб платформа със свободно достъпни интерактивни курсове, поддържана от престижни висши учебни заведения като Масачузетския Технологичен Институт (MIT) и Харвардския университет. А както уверяват инициаторите, този нов курс може спокойно да замени пълна университетска програма по специалността анализ на данни.

Учебната програма се състои от девет модула, които покриват различни теми, като е предвиден и финален проект. Според официалната информация, за преминаването на всеки от модулите са нужни от 16 до 32 часа време. Както споменахме, всеки от включените в образователната програма по анализ на данни модули може да бъде минат напълно безплатно.

Но сертификатите все пак се заплащат. Такива сертификати могат да бъдат взети за всеки от десетте етапа на пълното обучение, като цените им варират $49 до $99. Така сертификатите за всички теми от курса излизат общо $516.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.