„Софтуерната академия на Телерик“ за първи път с предварителен прием

Всички желаещи да се включат в осмия сезон на инициативата през есента могат да кандидатстват още от сега. Срокът за кандидатстване за първия предварителен прием на Академията на Телерик е до 7 юли 2016 г.

За радост на много бъдещи софтуерни инженери, неотдавнашните корпоративно-организационни промени в компанията Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България, изглежда ще имат по-скоро позитивно влияние върху една от най-популярните институции за достъпно специализирано образование у нас, какъвто несъмнено е „Софтуерната академия на Телерик“. Индикатор за това, както и за интересът на младите хора, е фактът, че за първи път тази безплатна образователна инициатива обявява предварителен прием за своя следващ обучителен сезон.

„Поради големия интерес към „Софтуерната академия на Телерик“ тази година за първи път обявяваме предварителен прием. Чрез него даваме преднина на кандидатите, които се представят успешно на входните изпити, да бъдат приети още през лятото. В същото време останалите кандидати получават втори шанс да се явят на приемните изпити отново или, ако преценят, да използват сегашните си резултати при редовния прием през есента“, аргументира решението Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на „Академията на Телерик“ в Progress.

Желаещите да се обучават в програмата на „Софтуерната академия на Телерик“ и да се включат в предварителния подбор могат да кандидатстват до 7 юли и да осигурят участието си в нея преди редовния прием през есента. Кандидатстването в предварителния прием включва подаване на CV и мотивационно писмо и явяване на приемен изпит с въпроси по ИТ, IQ и английски език. Всички кандидати с над 70 точки от максимален брой 100 от изпита ще бъдат приети в осмия сезон. Останалите могат да ползват резултатите си от изпита през лятото в редовния прием или да кандидатстват отново през есента, ако искат да ги повишат. Приемните изпити ще се провеждат от 4 до 10 юли в учебния център на инициативата в София.


„Софтуерната академия на Телерик“ за първи път с предварителен прием

© PCWorld България, pcworld

Следващият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще започне през октомври 2016 г. Обучението продължава 12 месеца и включва над 20 курса и редица индивидуални и екипни практически проекти. Всеки курсист има възможност да се специализира в област на софтуерното инженерство – „Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“, „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“, „Уеб front-end разработка“. В края курсистите са напълно подготвени за успешен кариерен старт в софтуерната индустрия.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.