Experian отново приема студенти за лятна практика - до 15 юни

Участниците в стажантската програма “Лятна практика” ще научат кога и как бизнес логиката взима превес над статистиката, а успешно завършилите обучението, ще бъдат насърчени да кандидатстват за позиция в Experian, обещават от компанията.

За ученолюбивите и амбициозни студенти лятната изпитна сесия не е краят на учебната година. Тя винаги може да продължи по интересен, забавен и, най-вече полезен начин с различните стажантски програми и инициативи, които организират различни родни и международни компании с офиси у нас. Сред тях е и компанията за информационни услуги Experian, която се готви да проведе своята “Лятна практика” за четвърта поредна година. Този път тя ще бъде проведена между 11 и 22 юли 2016 г., а интересното при нея е, че за разлика от другите технологични компании, Experian се е съсредоточила в обучението на бакалаври след втори курс и магистри по Математика, Иконометрия, Статистика, Финанси или сходна специалност.

„В Experian не само събираме и съхраняваме данни, но и ги анализираме”, пояснява Мая Миланова, оперативен мениджър на Experian за България. “Лятната практика е част от нашата политика да откриваме и развиваме таланти в т.нар. STEM област (STEM – science, technology, engineering, mathematics), което всъщност е следващото ниво на развитие в сектора. Студентите, които успешно завършат програмата, ще насърчим и да кандидатстват за позиция в Experian“, добавя тя.

Според официалната информация от компанията, по време на Лятната практика студентите ще приложат знанията си по статистика, като придобият умения по моделиране и разработване на стандартизирани score-карти. Крайната цел е да създадат финансов модел, оценяващ кредитния риск, като се използват реални данни. Студентите ще се запознаят и със специално разработения софтуер на Experian – Modelling Development Studio.

Важно е да се отбележи, че крайният срок за кандидатстване наближава. Той е 15 юни 2016, а за да се включат в лятната практика, студентите трябва да кандидатстват, като попълнят формуляр на официалната страница на програмата

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.