WARCRAFT: НАЧАЛОТО отбелязва рекордно успешна премиера у нас

За няколкото дни от премиерата си на 10 юни до края на премиерния уикенд WARCRAFT: НАЧАЛОТО е събрал 38 000 зрители и приходи от близо 395 000 лв. С това филмът реализира най-голям бокс офис за годината на неанимационен филм, както и най-добра юнска премиера за всички времена, отбелязват от Forum Film България.

Филмите по култови компютърни игри не винаги успяват да достигнат успеха на своите гейминг първообрази, но ако се съди от дебюта на WARCRAFT: НАЧАЛОТО на голям екран, тази екранизация има шансове да се нареди сред успешните кино проекти. Поне това очакват неговите разпространители от Forum Film България след успешната премиера на филма на 10 юни.

Според официалната информация от компанията, очаквано оглавява българския бокс офис с 38 000 зрители и приходи от близо 395 000 лв. в премиерния уикенд. Филмът е реализирал най-голям бокс офис за годината на филм, който не е анимационен, както и най-добра юнска премиера за всички времена. До момента WARCRAFT: НАЧАЛОТО вече е гледан от близо 43 000 български зрители, събирайки над 460 000 лв.

Постиженията на филма у нас отразяват и неговия успех в други страни по света, отбелязват още от Forum Film. По думите на компанията, WARCRAFT: НАЧАЛОТО е “тотален хит” в Китай, където дебютира на 8 юни. До момента бокс офисът на филма в азиатската държава е $156 млн. като според Legendary това отбелязва и най-добиря уикенд за чуждестранен филм в Китай, изпреварвайки „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“. WARCRAFT: НАЧАЛОТО вече е поставил и нов рекорд за чуждестранен филм, който най-бързо е надхвърлил приходи от 1 млрд. китайски юяна, постигайки това за 114 часа в сравнение със 120 часа за „Бързи и яростни 7“ миналата година.

За почитателите на вселената на Warcraft всичко това, разбира се, може да бъде само повод за радост, тъй като пазарният успех е гаранция, че Legendary ще  пусне и обещаното продължение (или може би продължения) на сагата за съперничеството и приятелството между орки и хора, която донесе такъв успех на Blizzard и техните игри от серията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.