Видео на деня: Doom като късометражен анимационен шедьовър

Заклет почитател на поредицата направи късометражен анимационен филм, наречен Claycat’s DOOM, който хвърля уникален поглед към популярната игра точно преди премиерата на нейния нов епизод. И това не е съвпадение … но пък си заслужава да се види …

Какво може да е общото между мяукащи котки, играта Doom и старите предкомпютърни анимационни техники? На пръв поглед нищо, но ето че аниматорът Лий Хардкасъл (Lee Hardcastle) доказва обратното, като публикува в YouTube самоделен трейлър, в който с помощта на малко пластилин и сръчни ръце пресъздава по уникален начин класическия шутър, където главната роля се играе от … котка.

Иначе сюжетът на късометражката, наречена Claycat’s DOOM, е пределно ясен: опакован в скафандър и с помпа в ръце домашният любимиц се разправя безпощадно с пълчища изроди, преодолявайки ниво след ниво, за да се изправи накрая срещу най-големия си кошмар – Кибердемонът.

Преди да видите самото филмче, което определено си заслужава гледането, ще отбележим, че според автора анимацията е създадена с подкрепата на Bethesda Softworks – издателят на новата част на Doom. И това със сигурност не е случайно, като се има предвид, че въпросната игра ще излезе буквално след броени часове – на 13 май, във версия за РС, конзоли Xbox One и PlayStation 4.

При това положение съвсем уместно е да подгреем с нещо забавно като това:

още по темата

Първата изцяло женска мисия в космоса стартира до часове

НАСА отмени първия опит заради проблеми с екипировката
18.10.2019 / 01:40
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.