Безогледален 4К фотоапарат само за $800? Има - Panasonic Lumix GX85

Фотоапаратът Panasonic Lumix GX85, който ще излезе на пазара през май на цена $800 в комплект с 24–64 мм f/3,5–5,6 обектив съчетава някои черти на фирмения флагман Lumix GX8 и фотоапарата Lumix G7, но някои от функциите на новия модел са уникални само за него.

Във времена на смартфони с 21-мегапикселови камери и мощни обективи пазарът на цифрови фотоапарати със сигурност не е лесен, но сегментът на безогледалните камери във формат Micro Four Thirds се развива сравнително добре. И това не е случайно – тези фотоапарати със сменяеми обективи привличат много фото-ентусиастите с факта, че са нелоша, по-лесна за управление и по-компактна алтернатива на DSLR устройствата, които обикновено се използват предимно от професионалисти. А със сигурност за популярността на Micro Four Thirds апаратите ще допринесе и фактът, че поевтиняват.

По принцип цените на Micro Four Thirds фотоапаратите са в диапазона над $1000, но един от новите модели на Panasonic ще се предлага значително по-евтин – очаква се моделът Panasonic Lumix GX85 да излезе на пазара през май не цена от $800 в комплект с обектив 24–64 мм f/3,5–5,6.


Безогледален 4К фотоапарат само за 0? Има - Panasonic Lumix GX85

© PCWorld България, pcworld

Фотоапаратът GX85 съчетава някои черти на фирмения флагман Lumix GX8 и фотоапарата Lumix G7, макар че някои от функциите на новия модел са уникални за него. GX85 е по-компактен и от двата споменати апарата, като корпусът му е с дебелина 44 мм, а теглото – 426 гр. Подобно на GX8, новата камера и снабдена с двойна 5-осева система за стабилизация Dual I.S. (Image Stabilizer), която позволява едновременното използване на стабилизацията във фотоапарата и в обектива (O.I.S. (Optical Image Stabilizer, 2-осева) и B.I.S. (Body Image Stabilizer, 5-осева)).  При това Dual I.S. стабилизацията е достъпна както при заснемане на фотографии, така и при запис на 4K видео.


Безогледален 4К фотоапарат само за 0? Има - Panasonic Lumix GX85

© PCWorld България, pcworld

Panasonic Lumix GX85 използва 16-мегапикселов Live MOS сензор с формат Micro Four Thirds, а за обработката на изображенията отговаря 4-ядрен процесор Venus Engine. На разположение е и контраснтата система за автоматичен фокус, която поддържа технологията DFD (Depth From Defocus), сваляща времето за фокусиране до само 0,07 с.


Безогледален 4К фотоапарат само за 0? Има - Panasonic Lumix GX85

© PCWorld България, pcworld

Новият фотоапарат е снабден с електронен визьор LVF (Live View Finder) с резолюция 2764 хил. точки и 100-процеснтно покритие на кадъра, както и с 3-инчов сензорен дисплей с резолюция 1040 хил. точки. Отбелязване заслужава и липсата на оптичен нискочестотен филтър (OLPF), от използването на какъвто напоследък се отказаха и от Nikon с цел да получават по-рязко и детайлно изображение. А като се има предвид, че GX85 поддържа запис на видео и снимки в 4К, повечето рязкост и по-добрата стабилизация няма да са излишни.


Безогледален 4К фотоапарат само за 0? Има - Panasonic Lumix GX85

© PCWorld България, pcworld

Сред останалите характеристики на Panasonic Lumix GX85 отбелязване заслужават също светлочувствителността, която е в диапазона 100–25600 ISO, поддръжката на снимки във формати RAW / RAW + JPEG, както и възможността за свързване през  Wi-Fi мрежи.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.