Над 1000 учители са готови да преподават в дигитална среда

Учители от 20 области в страната са преминали обучение за работа с платформата SmartClasroom.bg, която съдържа вече над 1200 курса, информират от Samsung и Junior Achievement.

Всички знаем, колко важни са днес т.нар. “дигитални умения”, но изграждането им у учениците изисква създаването на същите такива умения и у техните учители. Това е и една от целите на образователната платформа SmartClasroom.bg, с която са се обучили да работят вече над 1000 учители от 20 области на страната.

Тези обучения стартираха през ноември 2015 г., веднага след официалното представяне на платформата, която е проект на Samsung България и се изпълнява съвместно с Junior Achievement България. Според официалната информация, до момента в платформата са регистрирани 2000 учители от над 400 училища, а качените курсове надхвърлят 1200.


Над 1000 учители са готови да преподават в дигитална среда

© PCWorld България, pcworld

От ноември 2015 г. до края на февруари 2016 г. са проведени общо 64 обучения в цялата страна, като за по-добри резултати и по-голяма ефективност обученията на учителите се провеждат от техни колеги, също учители. Самото съдържание и структура на платформата са създадени в съвместна работа и консултации с действащи преподаватели от няколко училища, така че максимално да отговарят на изискванията и потребностите на един учител, твърдят още организаторите. Обученията на учителите ще продължат до края на април, като след това са предвидени редица дейности, които допълнително да популяризират платформата и да улеснят ползването й.


Над 1000 учители са готови да преподават в дигитална среда

© PCWorld България, pcworld

Припомняме, че SmartClasroom.bg e безплатна платформа, изцяло изработена в България, която учителите могат да използват в дигитална работна среда, за да систематизират своите материали и разработки както за работа в клас, така и за поставяне на домашни задачи и проекти, за групова работа и дискусии. Те могат да разработват и преподават дигитални уроци и курсове съвместно с други учители, да създават и провеждат тестове онлайн, да оценяват поставените задачи и изпращат обратна връзка на учениците и др. От своя страна, учениците имат достъп до уроците и допълнителните ресурси към тях, предвидени от учителя, могат да изпълняват домашни работи онлайн и да получават обратна връзка, както и да провеждат интерактивни упражнения и тестове онлайн, да създават свое портфолио с изпълнените задачи, да работят по групи и т.н.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.