Родни ИТ компании ще дават стипендии за социално слаби студенти

С участие в конкурс чрез написване на есе младежите ще имат възможност да получат пълна стипендия за единствената в България и Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“ на обща стойност от близо 10 000 лева.

Доброто образование обикновено е скъпо, а това, за съжаление, нерядко намалява шансовете на младежите с ограничени финансови възможности въпреки талантите им. За да изравни поне донякъде тези шансове, в родното образователно пространство се заражда и нова инициатива, наречена „Подпомагане на социално слаби младежи, които ще се развиват в ИТ сферата, ще учат и работят в България“. Тази инициатива ще бъде подкрепена на официалната церемония VIP Business Awards 2016, която раздава стипендии на социално слаби отличници с желание да останат да учат и да работят в нашата страна.

Казано по-точно, с участие в конкурс, чрез написване на есе младежите ще имат възможност да получат пълна стипендия за единствената в България и Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“ на обща стойност от близо 10 000 лева.

Инициативата се провежда под патронажа на Ротари Клуб - Самоков, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), ERP Academy, агенция за публични комуникации VIP Communication PR и годишната церемония за значими постижения в бизнеса  VIP  Business Awards 2016,  в партньорство със SAP, Оракъл академия, IBM, Тим ВИЖЪН, ERP.BG, Балкан Сървисис и ТСС ООД.

Според официалната информация, желаещите да участват, могат да се включат в конкурса за спечелването на стипендията, като напишат есе на тема „Ролята на информационните технологии в живота ни днес“. Срокът за предаване на есето е 30 юни 2016 г., а журито, което ще определи победителя е съставено от д-р Наталия Футекова, доц. Д-р Григорий Вазов, Детелина Смилкова, Никола Димитров,  проф. Сава Гроздев, г-жа Дария Маврудиева от Учебно-предприемаческите центрове към Министерството на образованието, Патриция Кирилова – ВИП Комюникейшън, Людмила Бързанова – Ротари Клуб Самоков.


Родни ИТ компании ще дават стипендии за социално слаби студенти

© PCWorld България, pcworld

Повече информация за самата бакалавърска програма пък може да се намери на официалния сайт на ВУЗФ.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.