Как младите родни предприемачи могат да успеят и в България?

На този въпрос ще отговорят вече успели български предприемачи, които ще мотивират ученици да реализират идеите си в нашата страна на специално мероприятие в Софийския университет на 26 март.

Всеки млад човек, който има добра идея за бизнес сигурно минава през дилемата дали да я реализира у нас или в чужбина. Разумните и практични аргументи за второто, общо взето, са широко известни, докато мотивацията в полза на първия вариант като че ли е по-скоро емоционална. Има обаче редица примери, които показват, че успешен бизнес може да се прави и в България, така че въпросите тук са по-скоро “защо” и “как?”  Именно на тях ще отговорят само вече успели български предприемачи, които ще мотивират ученици да реализират идеите си в нашата страна на специално мероприятие в Софийския университет тази събота.

Всичко ще се случи на  26 март от 10 ч. в Софийския университет "Св. Климент Охридски", където ще се проведе събитието за млади предприемачи "Млади и успешни: първи стъпки". То има за цел да вдъхнови младежите да останат в България и да създават стойностни проекти у нас. Мероприятието е подходящо за гимназисти, които искат да научат повече за бизнес средата и предприемачеството в България, а организатор е ученичката Радина Краева, която е участник в четвъртото издание на програмата ABLE Mentor и събитието е нейният проект в рамките на програмата.

По време на въпросното събитие младежите ще получат ценни съвети от вече успели предприемачи и ще имат възможността да се запознаят със свои връстници, които също имат интерес към предприемачеството и развиването на бизнес в България.

Сред гост - лекторите на събитието ще бъдат Георги Иванов, основател на българския стартъп Enhancv, Дарин Маджаров - създател на платформата за видео уроци Уча.се, Роси Каралийска от националната предприемаческа организация Start It Smart и др. Всички те ще разкажат за своя път към успеха и ще покажат още кои са основополагащите умения, които са нужни на днешните предприемачи, за да реализират идеите си.

Събитието е безплатно, а достъпът е след предварителна регистрация, която може да се направи ето тук.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.