Какво става, като потопим Galaxy S7 на дълбочина 10 метра? Вижте сами

… и най-добре не правете това у дома. Защото като се има предвид, че водонепроницаемата защита на Samsung Galaxy S7 е по-стандарта IP68, който гарантира работоспособност при потапяне на дълбочина до 1,5 м, не е трудно да се досетите за последствията. И е по-добре да ги видите на видео, отколкото да ги изпитате лично …

След като новите смартфон флагмани на Samsung официално вече са на пазара, със сигурност много търговци на техника ще започнат да ни ухажват с качествата на Galaxy S7 и S7 edge. Разбира се, те са безспорни, но едно от тях, върху което производителят поставя особен акцент, е водонепроницаемостта на Galaxy S7, гарантирана чрез защита по стандарта IP68. Важно е да се отбележи, че въпросният стандарт допуска потапяне на апарата без последствия във вода с дълбочина до 1,5 м. Така че, ако случайно се изкушите да потопите чисто новичкия си S7 на по-дълбоко, по-добре недейте.

Какво може да му се случи ли? Точно това са се заели да проверят авторите на YouTube-канала EverythingApplePro, които редовно подлагат на всевъзможни съсипващи изпитания най-различни джаджи. Наскоро те са провели “воден” тест на Samsung Galaxy S7 и iPhone 6s, като са потопили апаратите на дълбочина 35 фута (над 10 метра), за да проверят устойчивостта им на водното налягане.

Естествено, понеже не е съвсем честно да се съпоставят влагозащитения Galaxy S7 с телефон без такава защита, тестерите са решили да сложат iPhone 6 във водонепроницаем калъф. След това и двата апарата били сложени в нехерметична метална кутия, която след това е спусната в реката.


Какво става, като потопим Galaxy S7 на дълбочина 10 метра? Вижте сами

© PCWorld България, pcworld

В резултат на експеримента, телефонът на “ябълките” буквално излиза сух от водата – неговият водонепроницаем калъф не е позволил на водата да стигне до корпуса, въпреки, че екранът на апарата е пострадал при потапянето. Незащитеният с калъф Galaxy S7 обаче не успява да оцелее на 10 м. под вода. Устройството не успява да се включи след потапянето на такава дълбочина, въпреки, че опитва, както показват леката вибрация и светването на бутоните под екрана.

Разбира се, предвид гореизложените факти относно влагозащита на Galaxy S7 този резултат е напълно предвидим и нормален. Затова най-добре не правете това у дома с новия си Galaxy S7. В края на краищата, по-добре е да видите възможните последствия на видео, отколкото да ги изпитате лично.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.