Google помага на Telerik Academy с нов курс по дигитален маркетинг

Компанията Progress обяви старта на Telerik Digital Academy – нова инициатива в рамките на „Академията на Телерик“, която започва с първия в България цялостен курс по дигитален маркетинг, подкрепен от Google

Безплатните уроци и курсове по програмиране и други дисциплини от сферата на софтуерното инженерство са вече утвърдена част от образователните предложения на Академията на Телерик, но съвременните технологии се развиват доста динамично, затова и обучението, свързано с тях, би трябвало да се развива и актуализира. Именно това прави компанията Progress, която днес обяви старта на Telerik Digital Academy – нова, фокусирана върху дигиталните технологии инициатива в рамките на „Академията на Телерик“.Тя започва на 9 май 2016 г. с безплатен 8-седмичен интегриран курс по дигитален маркетинг, организиран в сътрудничество с Google.

Telerik Digital Academy

Според официалната информация,  обучението по дигитален маркетинг е насочено главно към студенти и специалисти по маркетинг, но е подходящо също и за експерти от други области.  Участниците в курса по дигитален макретинг ще се научат как да планират, представят, изпълняват и измерват интегрирани дигитални маркетинг кампании. Те ще се запознаят с най-добри практики за изграждане на онлайн присъствието на една марка, сред които онлайн search, display и video маркетинг. Участниците също ще се научат да навигират „пътешествието на клиента” в различните онлайн канали, да създават ангажиращо съдържание и да водят онлайн разговори. Освен това курсистите ще черпят опит от признати специалисти от Google и маркетинг експерти, които често ще бъдат гост лектори в курса. Участниците ще придобият практически умения, като работят по реални кампании за български компании. В края на обучението успешните участници ще получат сертификат, показващ владеенето на цялостни умения по дигитален маркетинг.

Кандидатстването включва подаване на CV и мотивационно писмо на уебстраницата на инициативата и ще бъде отворено до 17 април. Изисква се също успешно преминат изпит по „Основи на AdWords“ на Google. След като бъдат одобрени, кандидатите трябва да се явят на приемен изпит по английски и IQ. Първите 50 човека с най-висок резултат ще се присъединят към курса на Telerik Digital Academy. Обучението ще бъде на английски и ще се провежда в учебния център на „Академията на Телерик“ в София.

От Progress отбелязват, че курсът на Telerik Digital Academy е първото в България цялостно безплатно обучение по дигитален маркетинг, подкрепено от Google. Неговата цел е да развие у специалистите ключови дигитални умения и да улесни дигиталната трансформация на бизнеса в страната. А необходимостта от развиване на такива умения е налице и е повече от аргументирана.

В неотдавнашно проучване на Gartner например, 90% от анкетираните казват, че „конкуренцията за талант е ключова за успеха на дигиталния бизнес“. Според същия доклад: „В резултат от дигиталната некомпетентност на бизнеса 25% от компаниите ще загубят конкурентното си място до 2017 г.“ Според друго скорошно проучване  - на Европейската комисия за дигиталните умения (DESI), България се класира на последно място сред 30 европейски страни по отношение на дигитални умения и заема предпоследно място в цялата класация.

„Днес маркетинг функциите и технологиите са толкова тясно свързани, че това води до фундаментална промяна на начина, по който бизнесът оперира, и създава изключителна нужда за дигитална трансформация на всяка компания и индустрия. Telerik Digital Academy цели да повиши дигиталната компетентност на обществото ни, като обучи следващото поколение специалисти, които да водят дигиталната бизнес трансформация“, коментира Бойко Яръмов, съосновател на Telerik, a Progress company, и ръководител на „Академията на Телерик“.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.