Лесен начин да видим локалното съдържание, предлагано от Netflix

Осигурява го онлайн каталогът uNoGS, в който само с няколко клика можем да видим какви филми, сериали и шоупрограми предлага онлайн телевизията Netflix в България…а и не само тук. На базата на това, решението дали си заслужава да се плати за Netflix или не, става значително по-лесно.

Преди двадесетина дни онлайн телевизията Netflix стана достъпна в нови 130 страни по света, включително и в България, но списъкът с достъпно през услугата съдържание може да се различава значително в различните региони и страни. Малко по-късно стана ясно също, че администраторите на Netflix смятат да блокират достъпа до съдържанието през прокси и VPN, за да елиминират възможността за заобикаляне на тези регионални ограничения. С други думи, щем, не щем,. Ще трябва да се съобразяваме с въпросните ограничения при избора на съдържание от Netflix.

Все пак съществува един доста лесен начин да видим какво локално съдържание се  предлага от Netflix, при това не само в България, но и във всички 244 страни и региони, където е достъпна въпросната онлайн услуга. Осигурява го каталогът uNoGS (Unofficial Netflix Online Global Search), чиято база данни се обновява ежедневно.

Този ресурс осигурява и редица други полезни възможности. Посетителите на uNoGS например могат да осъществяват търсене в съдържанието по достъпност в дадена страна (или в няколко едновременно), по рейтинг в Netflix и IMDb, по тип на съдържанието, по година на излизане на филмите, по жанр, по наличие на субтитри или дублаж на определен език и др. С установяване на съответния филтър потребителите лесно могат да решат какво от достъпното съдържание удовлетворява неговите интереси, като виждат заглавията и кратки описания на филмите и програмите. На базата на това решението дали си заслужава да се плати за Netflix или не, става значително по-лесно.


Лесен начин да видим локалното съдържание, предлагано от Netflix

© PCWorld България, pcworld

 

Така например, с помощта на uNoGS установяваме, че в България Netflix предлага 803 видео материала, от които 585 филма и 218 епизода от сериали.  За съжаление, според онлайн ресурса никой от тях засега не е дублиран или субтитриран на български.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.