Google ще помага за интегрирането на бежанците в Европа с хромбуци

Интернет гигантът Google е заделил $5,3 млн. за осигуряването на 25 000 мобилни компютри Chromebook, които ще бъдат раздадени на бежанците в Германия. Идеята е по този начин да има се помогне с езиковото обучение и интеграцията.

Към днешна дата мобилните компютри от тип Chromebook са сред най-евтините персонални компютри, но за бежанците, които пристигат в Европа обикновено само с дрехите на гърба си, дори те са непостижим разкош. За да помогне за интегрирането на тези хора, интернет гигантът Google е заделил $5,3 млн., които ще отидат за снабдяването има с хромбук устройства.

Въпросната сума ще бъде предоставяна на отделни грантове на некомерсиални и благотворителни организации в Германия, след подаването на заявка. С нея ще могат да бъдат осигурени общо 25 000 Chromebook машини, които ще остават в организациите, но ще бъдат предоставяни за ползване на бежанците. Първата партида от тези Chromebook устройства се очаква през март.

Основната идея на тази инициатива е да се осигури на бежанците средство за езиково обучение, което би могло да им помогне с интеграцията. Хромбук лаптопите се смятат за отлично помагало за ученици и студени, а според последните статистики над 50% от компютрите в класните стаи в САЩ са именно Chromebook устройства.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.