$30 000 в брой и в награди чакат модърите в Case Mod World Series 2016

Започва поредното издание на световния шампионат за модинг на РС кутии, организирано от компанията Cooler Master и подкрепяно от ASUS, Avexir, Dremel, NVIDIA, и OCZ.

Може и да не личи от ширпотреба моделите, но РС кутиите могат да бъдат и красиви … всъщност могат да изглеждат и като истинско произведение на изкуството. А ако някой знае как да превърне простата, четвъртита кутия в нещо красиво, това са кейс-модърите, които и тази година ще могат да се порадват на своя световен форум – модинг състезанието Case Mod World Series, възродено преди няколко години от компанията Cooler Master. Според официалната информация, тази година мероприятието ще бъде по-мащабно от всякога и ще има амбициозната задача да събере модърите от всяко кътче на планетата. За да помогнат за постигането на тази цел, подкрепа за събитието осигуряват и други големи компании, като ASUS, Avexir, Dremel, NVIDIA и OCZ.

Cooler Master и партньорите на производителя обещават и тази година да осигурят безпристрастна селекция на проектите, които ще бъдат оценявани по четири основни критерия: (1) сложност, (2) дизайн, (3) oоригиналност и (4) цялостен изглед. Журито ще включва познати на общността модъри от цял свят, сред които Ермано Бонадини (Ermanno Bonandini) от Италия,  Рони Хара (Ronnie Hara) от Бразилия,  Ричард Кирсгитер (Richard Keirsgieter) от Холандия, Антъни Ледър  (Antony Leather) от Великобритания, а също Ричард Съроз (Richard Surroz) и Брайън Фарел  (Brian Farrell) от САЩ.  

За да поддържа жив творческия дух, а и да мотивира участниците, организаторът на Case Mod World Series 2016 е осигурил фонд от $30 000, които ще бъдат раздавани както в брой, така и под формата на предметни награди. Според организаторите обаче, наградите няма да са единственият стимул за участие. Модърите в тазгодишния световен шампионат ще имат също възможността да представят проектите си на различни регионални събития, както и чрез специално създадени галерии и работни дневници, с които ще могат да вдъхновят и други творци.

Всички подробности и новини около кейс-модинг конкурса Case Mod World Series 2016 можете да следите в информационната секция на неговия официален сайт.


 000 в брой и в награди чакат модърите в Case Mod World Series 2016

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.