Наесен у нас стартира и бакалавърска програма по бизнес софтуер

След успешния дебют на магистратурата по бизнес софтуер, Висшето училище по застраховане и финанси създава и първата бакалавърска програма по тази специалност в Европа. Записванията за нея вече са в ход.

Днес е много актуално да се говори за по-тясна връзка между висшето образование и бизнеса и съвсем в тон с тази тенденция миналата пролет Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) анонсира магистърска програма по бизнес софтуер, създадена в сътрудничество с ERP Academy. Нейният дебют изглежда е успешен, ако се съди от поредния анонс на висшето училище – от  следващата есен ще стартира и първата у нас (а и в Европа) бакалавърска програма по бизнес софтуер. Тя се нарича „ИТ анализ и бизнес стратегии“ и е създадена от ВУЗФ в партньорство с водещи компании от сегмента на системите за управление на бизнеса.

Наесен у нас стартира и бакалавърска програма по бизнес софтуер

По този начин програмата комбинира академичния потенциал на ВУЗФ с практическия опит на дългогодишни мениджъри и специалисти от бранша, гласи официалната информация. Пак според нея, специалността ще подготвя консултанти по внедряване, продажба, развитие и поддръжка на системи за управление на бизнеса. Програмата е с икономически профил и е подходяща за всеки, който търси реализация в сферата на информационните технологии, без да е програмист, отбелязват още от ВУЗФ. Записванията за нея вече са стартирали.

Лектори в тази специалност ще са представители на някои от водещите български компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер като Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН България, ERP.BG, както и лектори от SAP, OracleAcademy, Microsoft, ERPAcademyи др.

Програмата предвижда и много добри възможности за стаж и работа в бранша, отбелязват нейните създатели. Завършилите бакалавърската програма  „ИТ анализ и бизнес стратегии“ ще се дипломират като специалисти по внедряване на софтуерни решения. Те ще могат да направят успешна кариера както в компании за бизнес софтуер, така и в ИТ отделите на производствени предприятия, банки, търговски вериги и други фирми, използващи системи за управление на бизнеса, както и в чуждестранни компании. Според официалната информация, в момента търсенето на подготвени кадри в областта е изключително голямо, а заплащането на такива специалисти е много над средното за страната.

Повече информация за програмата може да се намери на официалния сайт на ВУЗФ.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.