Програмистите на свободна практика също могат да правят ERP приложения

Компанията ERP.BG започва партньорство с програмисти-фрийлансъри, които ще имат възможност да създават приложения за нейните системи. Как точно си представя това партньорство разработчикът ще разкаже на специален безплатен семинар в четвъртък, 14 януари.

Работата на свободна практика със сигурност си има своите предимства, а и митът, че т.нар. фрийлансъри не могат да работят ефективно по големи проекти или за създаването на сериозен бизнес софтуер, отдавна е разбит. В това са убедени и в българската софтуерна фирма ERP.BG, която смята да положи основите на по-тясно сътрудничество именно с такива програмисти на свободна практика, така че да им даде възможност да създават приложения за нейните системи за управление на бизнеса. Как точно си представя това партньорство родната компания ще разкаже на 14 януари от 19 ч., когато ще проведе безплатен семинар  на тема "Freelance в ERP света" в Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, ет. 2).

freelance programmer

"Провеждаме това обучение с идеята да помогнем на програмистите - фрийлансъри да навлязат в нова и непозната за тях, но много перспективна област. Основният принцип е – те програмират, ние продаваме. Предлагаме бизнес модел, при който разработчиците създават приложения, а ние им помагаме да стигнат до всички пазари, на които ERP.BG присъства", разказва основателят и управляващ съдружник на ERP.BG Иван Аржентински, който ще бъде и лектор на семинара.

Според официалната информация, семинарът ще представи възможностите на ERP платформата EnterpriseOne за разширяване чрез създаване на приложения от външни екипи. Ще бъдат разгледани две основни възможности за freelance проекти: еднократни проекти според изисквания на клиента и създаване на универсални приложения, които ще се предлагат на множество клиенти.

Участвалите в семинара ще имат възможност да се регистрират като независими разработчици на приложения и да участват в проекти. Принципът на разпределение на проектите е подобен на повечето фрийланс сайтове. Но за разлика от повечето подобни универсални сайтове, ERP системите са специфичен пазар, при който търсенето е по-голямо от предлагането и проектите са по-добре платени, отбелязват още от ERP.BG.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.