Преподаването става по-лесно с виртуалната класна стая Lenovo AirClass

Решението Lenovo AirClass, което е достъпно по всяко време и отвсякъде, има за цел да подобри качеството на дистанционно обучение, предоставяйки редица полезни функции, включително възможности за анализ на емоционалната ангажираност на учащите.

За своето представяне на изложението за потребителска електроника CES 2016 компанията Lenovo е приготвила внушително количество хардуер, но е редно да се отбележи и факта, че производителят има какво да покаже и в областта на софтуера. В случая става въпрос за продукт, насочен изключително към образованието и идващ във вид на “виртуална класна стая”. Казано по-точно, компанията е разработила решение за по-високо качество на виртуално и дистанционно обучение, наречено AirClass.

От Lenovo аргументират необходимостта от такова решение с бързо растящата популярност на виртуалното обучение. По данните на Connection Academy и eLearning Industry, цитирани от компанията, броят на учениците, които избират онлайн или смесено обучение е нараснал с 80% за последните пет години, а 74% от компаниите използват виртуални обучения за своите служители.

Именно тук на помощ идва софтуерът AirClass, който според разработчика е лесен за използване както от преподавателите, така и от учащите се с възможности като опция за споделяне на документи, снимки и видео, както и функция за чат на живо. За разлика от виртуалните конферентни срещи, AirClass позволява възпроизвеждане на всички сесии в тяхната последователност и дори анализира степента на заетост на учениците, използвайки заснетите с личните им уеб камери видеоматериали.

Анализаторите предвиждат, че пазарът за емоционално-аналитичен софтуер ще достигне $10 милиарда в световен мащаб до пет години и AirClass е сред първите предоставящи тази възможност за виртуално обучение, подчертават още от Lenovo. Ето как работи тя: учениците могат да използват собствените си камери, за да се заснемат по време на сесия, което се комбинира със заснемането от други студенти и се анализира, за да покаже каква е ангажираността им и дали внимават по време на презентациите. AirClass предоставя анализа на преподавателя като част от т.нар. AirClass Replay. Идеята е по този начин презентиращият да може да открие своите пропуски и да подобри своя стил и съдържание за следващите си лекции.


Преподаването става по-лесно с виртуалната класна стая Lenovo AirClass

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, решението за виртуално обучение AirClass ще се предлага на абонаментен принцип според броя на учителите и броя на класните стаи на учител. Започвайки от $600 (USD) на година за един учител и една класна стая, цената намалява до $12 на класна стая за до 10 класни стаи. Всяка класна стая има неограничен брой уроци, а софтуерът може да бъде изпробван безплатно в рамките на 30-дневен срок.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.