Уроци по програмиране и за най-малките с нова играчка от Fisher-Price

Играчката Think & Learn Code-a-Pillar на Fisher-Price е във вид на гъсеница, която се състои от няколко части, отговарящи за изпълнение на определени команди. Преподреждайки отделните сегменти, децата ще усвояват базови навици за програмиране, като се учат да създават последователност от действия, променяща посоката на движение на гъсеницата.

Според редица специалисти уроците по програмиране трябва да стартират във възможно най-ранна детска възраст, но, разбира се, за целта е добре да има и подходящи за деца пособия, които биха могли да стимулират интереса на най-малките към тази важна и модерна дисциплина. На пазара вече могат да се намерят някои такива, но на изложението CES 2016 се появи и една действително интересна играчка, способна да преподава базовите принципи на програмирането по начин, който сигурно ще допадне на малчуганите.

Неин създател е добре известната компания Fisher-Price, която ще развива у най-малките основни навици за програмиране с помощта на играчката Think & Learn Code-a-Pillar.  В компанията са уверени, че тази играчка ще помогне на децата в бъдеще да разбират по-добре сложните езици за програмиране.

Самата играчка е във вид на гъсеница, която се състои от няколко части, отговарящи за изпълнение на определени команди. Преподреждайки отделните сегменти, децата ще се учат да създават последователност от действия, която ще променя посоката на движение на гъсеницата.


Уроци по програмиране и за най-малките с нова играчка от Fisher-Price

© PCWorld България, pcworld

Цената на базовата версия на Think & Learn Code-a-Pillar е $50, но към нея могат да се добавят и три допълнителни пакета с разширения, всеки от който струва по $15. Те дават на играчката нови възможности за придвижване, звуков съпровод и светлинна индикация. Освен това във Fisher-Price са разработили и специално обучаващо приложение за Android и iOS, което също ще помага за усвояването на уроците с гъсеницата Think & Learn Code-a-Pillar.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.