GAME NINJA (Р)ЕВОЛЮЦИЯ: очаквайте я в цялата страна през 2016-а!

От непретенциозно онлайн състезание до най-голямото събитие за геймърската общност в България пътят обикновено е дълъг, но на GAME NINJA той отне само 3 години. Сега, в четвъртата година от своето съществуване този проект е на път да се превърне от най-голямото турнирно събитие у нас до истинско национално движение по електронни спортове. Ето как ще стане това

Готови ли сте за истински състезателен гейминг? За битки между най-добрите в електронните спортове в България? За нови предизвикателства с най-актуалното от света на игрите? За купища награди и огромни шансове за спечелването им? Готови ли сте да ни посрещнете на прага си? Е, добре ще бъде да се приготвите за всичко това …

Защото Game Ninja се завръща през 2016-а по-голям, по-силен и вече в национален мащаб! Защото турнирите няма да са само в София, а и в други големи градове в страната!  И събитието няма да е само едно!

Game Ninja се завръща още в началото на следващата година с нови партньори, с много хъс, с нови идеи и с още по-голямо желание да ви радва и забавлява от сърце!

GAME NINJA през 2016-а

През 2016 г. GAME NINJA ще бъде не просто турнирно събитие, а истинско e-sport движение, което ще обхване цялата страна и ще продължи през цялата година. Този път проектът ще по-мащабен от всякога досега и ще включи общо 6 регионални турнира в различни градове в страната, едно национално състезание с финали на живо. Предвижда се по-нататък да има и церемония с годишни награди за “принос в развитието на е-спортовете и гейминга в България”.


GAME NINJA (Р)ЕВОЛЮЦИЯ:  очаквайте я в цялата страна през 2016-а!

© PCWorld България, pcworld

Началото ще бъде в Пловдив, в края на февруари под формата на еднодневен гейм маратон с отворени турнири по Counter-Strike: Global Offensive (5 на 5) и Hearthstone (1 на 1). По време на този маратон, посетителите ще могат също да се забавляват в отделна Free-to-play зона, да участват в томболи с предметни награди и т.н.  Събитието ще се състои на 20 февруари, входът за него ще струва 5 лева, а скоро ще има и още информация за него на чисто новия официален сайт на Game Ninja.

Но това съвсем не е всичко.

Новите партньорства на GAME NINJA  

През 2015 г. успешните дългогодишни партньорства на проекта с българската геймърска общност и организациите на практикуващите електронни спортове у нас минаха на качествено нов етап. След ползотворното сътрудничество с eSports България през последните години уеб порталът вече е част от компанията-организатор на турнирите, която ще продължи да го развива и ще го превърне в основна уеб платформа за проекта GAME NINJA. Едновременно с сключихме и споразумение за партньорство с уеб портала League of Legends България, с което на практика GAME NINJA обхвана почти цялата активна геймърска общност в страната.

 Esports.bg – новият онлайн дом на Game Ninja

eSports България е проект, който представлява мрежа от гейминг сайтове за различни компютърни игри с е-спорт насока (Dota 2, CS:GO, Hearthstone,), стремейки се да предостави на своите потребители нови възможности за личностно и отборно развитие към е-спорт сцената и нови запознанства в мрежа от хиляди български геймъри.

 eSports България вече може да се похвали не само с предана, но и с внушителна аудитория, мобилизирана както чрез официалния сайт, така и с две отлично развити Facebook страници с общо над 8000 последователи, две Facebook групи (за Dota 2 и CS:GO) с общо около 4000 активни участници и най-големите български групи в платформата за цифрова дистрибуция Steam с общо над 20 000 участници.

"ESPORTS.BG е водеща платформа за организиране на  Dota 2 турнири в България. Съвместната работа с  ICT Media ще ни позволи  да разгърнем спектъра на дейността ни, включвайки и поддръжка на  турнирна платформа за CS:GO. Партньорството с компанията не само ще затвърди позицията ни, но също така и ще спомогне за подобряването на нашата  дейност. Мисията ни за 2016-а година е да увеличим броя на турнирите, качеството им и броя на участниците в тях с помощта на ICT Media", отбелязва Том “Xen” Атанасов, основател на ESPORTS.BG


GAME NINJA (Р)ЕВОЛЮЦИЯ:  очаквайте я в цялата страна през 2016-а!

© PCWorld България, pcworld

 Leagueoflegends-bg.com – още едно място за изковаване на e-sports легенди 

Макар и стартирал сравнително скоро (през 2012 г.), League of Legends България вече се е наложил като най-големият портал в България, създаден с идеята да обедини българското League of Legends общество. Сайтът е изключително популярен и разпознаваем сред LoL феновете, като порталът разполага Facebook страница, харесвана от близо 29 000 потребители, над 2000 фенове в Twitch TV, YouTube канал с над 1700 абонати и Twitter страница с над 1000 последователи.

“League Of Legends Bulgaria е една от най-големите геймърски организации в България. Ние имаме дългогодишен опит като организатор на различен вид онлайн и офлайн събития. Стратегическото ни партньорство с ICT Media ще спомогне за разрастването на геймърската ни общност и ще даде възможност за организиране на по-голям на брой и мащаб събития в различните краища на България. Ще работим в тясно сътрудничество с ICT Media, за да се развиват електронните спортове и да създадем среда, даваща възможност за развитие на хората в гейминг сферата. С нетърпение очакваме да видим първите резултати от новото ни начинание!”, коментира Христо Христов, CEO League оf Legends Bulgaria

За нас всичко това е основание да смятаме, че през следващата година турнирната инициатива Game Ninja ще бъде по-мащабна и по-силна от всякога досега.

На финалите през март 2015-а посрещнахме в НДК над 1500 човека, раздадохме награди за над 20 000 лв., онлайн предаванията регистрираха повече от 150 000 гледания. И ето как изглеждаше кулминацията:


А през 2016-а това ще се умножи неколкократно!

Аргумент за тази прогноза има и в историята на тази турнирна инициатива. Ето как се разви тя от раждането си през 2013-а досега:

Историята на Game Ninja

Първото издание на GAME NINJA датира от началото на 2013 г., включвайки онлайн турнири по три от най-актуалните РС игри – стратегическите игри League of Legends и StarCraft II и класиката CS: GO. И трите игри изискват силен отборен дух и работа в екип. Турнирът привлече стотици е-спортисти, включително най-добрите геймъри в България. Успехът на проекта даде основание на екипа да го превърне в ежегодна инициатива с постоянно действащ собствен микросайт:  http://gameninja.pcworld.bg/ .

В началото на 2014 г. се проведе второто издание на GAME NINJA, което надмина успехите на първото, като привлече повече участници – близо 600 отбора и над 1 000 играчи във всички мачове. Всички спортни срещи през 2014 г. бяха записвани и публикувани в българската телевизия за е-спортове AFK TV и в глобалната Twitch.tv, както и в YouTube и Vbox7, а финалите бяха предавани на живо в интернет и коментирани от най-добрите български коментатори на е-спортове. Броят на уникалните онлайн зрители на мачовете на живо по AFK TV беше 26 000, а общия брой гледания на живо и на запис в YouTube и Vbox7 достигна 76 000.

В рамките на последното издание на GAME NINJA бяха проведени три турнира по някои от най-популярните към момента MMO игри, в които се състезаваха над 330 отбора и близо 1700 любители на електронните спортове. Онлайн състезанията в рамките на турнирните квалификации и плейофи бяха проследени от 50 000 зрители.  През март 2015 г. финалите на турнирите, чийто награден фонд достигна 20 000 лв., за първи път бяха проведени на живо в НДК и бяха посетени от над 1500 човека, а уникалните гледания на онлайн предаванията от заключителното събитие на GAME NINJA надхвърлиха 155 000. Специално за турнирите бяха създадени нови български отбори по е-спортове, които и до днес продължават развитието си на национално и международно ниво.

GAME NINJA по традиция се ползва и с подкрепата на редица международни хардуерни производители и български компании, които редовно спонсорират  турнирната инициатива. Основните спонсори на последното издание на GAME NINJA имаха и 16 щанда на финалното събитие, които също привличаха вниманието на хилядите посетители.


GAME NINJA (Р)ЕВОЛЮЦИЯ:  очаквайте я в цялата страна през 2016-а!

© PCWorld България, pcworld

Повече подробности и актуална информация за всички събития, свързани с Game Ninja, новините, турнирите и наградите можете да намерите на официалния сайт на инициативата (http://gameninja.esports.bg/) , както и на нейната страница във Facebook. Очаквайте своевременна информация за най-важното около Game Ninja и на www.pcworld.bg.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.